600 milyon lira maliyetli Yıldırım metrosunu hükümet kaynağıyla yapabilmek için ilk temastan umut çıktı

YILDIRIM METROSU GÜZERGAH
YILDIRIM METROSU GÜZERGAH
YILDIRIM METROSU GÜZERGAH
YILDIRIM METROSU GÜZERGAH

İlk olarak… 9 Nisan 2016 günü bu sütunlarda duyurduk. Büyükşehir Belediyesi’nin kentin her köşesine metro götürme kapsamında geliştirdiği Bursaray hatlarını uzatma  projesi olan Yıldırım Metrosu için teknik çalışma aşaması önemli ölçüde tamamlandı.
Proje…
Gökdere İstasyonu’ndan sonra Bursaray’ın tamamı yeraltından olmak üzere Beyazıt Caddesi, Davutkadı, Tayyareci Mehmet Ali Caddesi, Baruthane, Değirmenlikızık, Prof. Dr. Fethi Tezok Caddesi, Siteler, Şevket Yılmaz Hastanesi güzergahından Ankara Yolu’ndaki Mimar Sinan İstasyonu’na ulaşmasını hedefliyor.
Nüfus yoğunluğu çok fazla olan mahallelerde günlük yaşamı etkilemeyecek şekilde yeraltından delme sistemiyle yapılacak 9 kilometre uzunluğundaki metronun maliyeti de projenin büyüklüğünü gösteriyor: 600 milyon lira.
Ne var ki…
Bu tür büyük projelerin maliyetini yerel kaynaklarla karşılayabilmek çok kolay değil. O nedenle, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başından beri “Bu proje için hükümet desteği isteyeceklerini” söylüyor.
İşte…
O yöndeki ilk adımların atıldığını ve ilk temasın kurulduğunu AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin cuma akşamı Olay Televizyonu’nda konuk ettiğimiz Her Açıdan adlı programda açıkladı.
Aynı zamanda…
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Genel Merkezi Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı gibi görevleri de olan Şahin programda söze “Bursa kent merkezindeki trafik yoğunluğunu rahatlatacak yatırımlara hız vermemiz gerekiyor” diye başladı ve şunu söyledi:
“Yıldırım metro hattının hükümet kaynaklarıyla yapılması için Büyükşehir Belediyemizin talebi var.”
Ardından…
“Bu tür yatırımlar belediye bütçelerini aşıyor” dedi ve ekledi:
“Önümüzde örnekler de var. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de benzer projeler için hükümet finans desteği verdi.”
Sonra da şunu açıkladı:
“O bakımdan, Büyükşehir Belediyemizin talebini bizler de Bursa milletvekilleri olarak destekliyoruz. Hatta siyasi çalışmalara başladık. İlk temaslar da olumlu sonuç verdi.”