AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun: Bizim görevimiz doğruyu anlatmak, vatandaş farklı oy verirse saygı duyarız”

30
30
AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI CEMALETTİN TORUN
AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI CEMALETTİN TORUN

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’la referandum hazırlıklarını konuşurken, henüz kampanyaların başlamamasına karşın tartışmaların yoğunlaşmasına dikkat çekti.
Bu noktada…
“Her şeyi vatandaşa doğru anlatmalıyız” diye başlayıp devam etti:
“Özellikle anamuhalefet partisine sesleniyorum. Muhalefet yapacağız diye, bilgileri doğru aktarmak yerine dezenformasyon ve manipülasyon yapılmamalı, vatandaş yanıltılmamalı.”
Sonra da…
Kendi partisi için şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bizim görevimiz vatandaşa doğruyu anlatmak. Onun için referandum kampanyasında çıkıp doğruları anlatacağız. Buna rağmen vatandaşımız farklı oy verirse, buna da saygı duyarız.”
Ardından…
Anayasa değişikliğiyle gelecek partili cumhurbaşkanı için yapılan tartışmaları anımsatıp şunu söyledi:
“Başbakan da partili… AK Parti üyelerine ayrı, diğer partililere ayrı genelge çıkarmıyor, hizmeti ayırmıyor ki. Tüm vatandaşa eşit davranmak zorunda ve öyle de davranıyor. Şimdi de değişen bir şey yok.”
Şuna işaret etti:
“Bütün mesele şurada: Eski uygulamada alışılmış ve kanıksanmış bir durum vardı. Normal görülüyordu. Yani, bir Başbakanı makul görüyoruz, ama bir Cumhurbaşkanı’nı görmüyoruz.”
Yorumu da şu:
“Toplum olarak alışkanlıklarımızdan kolay vazgeçemeyen kültürümüz var. Onun için ters gösteriliyor, kültürümüzden gelen alışkanlıklarla zihinlerde bir şeyler oluşturulmaya çalışılıyor.”