Bursa’nın sağlık güvencesi… Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kardeş geliyor: Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN 2
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN 2
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN

Sağlık konusu açıldığında Bursa için güvence kurumlar elbette var, ama kuşku yok ki ilk sırayı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi alıyor.
Üstelik…
Yalnızca Bursa için değil, çevre iller için de sağlık sorununa çare arayanların tercih ettiği, hatta uzak Anadolu illerinden şifa aramaya gelenlerin tedavi oldukları bir hastane.
Yorgun da olsa, fiziki koşullarıyla ilgili sıkıntılar da yaşasa sağlıkta güvence olarak hizmet vermeyi sürdürüyor.
İşte…
Kapısından her gün binlerce insanın girdiği Tıp Fakültesi’nin araştırma hastanesine yakında kardeş geliyor. Üstelik, yeni hastane binası, Tıp Fakültesi’nin bahçesinde, hemen yanı başına yapılacak.
Bu güzel haberi…
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’le sohbet ederken öğrendik:
“Tıp Fakültesi hastanemiz müthiş bir yoğunluk yaşıyor. Hem bu yoğunluğu azaltmak, hem de yükü paylaşmak amacıyla hastanenin yanına yeni bir Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacak.”
Ayrıntıları da açıkladı:
“Yeni hastanede yenidoğan yoğun bakımı için 50 yatak, diğer yoğun bakımlar için 46 yatak olacak. Ayrıca jinekoloji kliniğinin 96, obstetrik kliniğinin 46, çocuk dahili ve cerrahi kliniklerinin 307 yatağı olacak.”
Ardından…
“Toplam 545 yataklı, modern bir hastane planlandı” dedi ve devam etti:
“Yeni yapılacak Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 16 adet modern ameliyathane olacak. Yanı sıra doğumhane, çocuk acil, kadın doğum acil, radyoloji ünitesiyle acil için ayrı laboratuvar yapılacak.”
Hastanede yer alacak bölümler şunlar:
“Yeni hastanede çocuk ve ergen ruh sağlığı, genel çocuk cerrahisiyle tümü çocuklar için KBB, göz, ortopedi, beyin cerrahisi, üroloji, göğüs-kalp-damar cerrahisi gibi branşların poliklinik ve klinikleri yer alacak.”
Sonra da şu bilgiyi verdi:
“Toplam 134 bin metrekare alana yapılacak Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi Sağlık Bakanlığı bütçesiyle yapılacak, temeli yakında atılacak.”
Şunu da ekledi:
“Yoğunluya yol açan bu bölümler çıktığında, Tıp Fakültesi hastanesinde de önemli bir rahatlama olacak ve boşalan alanlar diğer poliklinik ve klinikler tarafından kullanılacak.”