Cumhurbaşkanı gelişini referanduma yakın tarihe erteledi, fakat otoyolu açmak için mart başında Başbakan bekleniyor!

OTOYOL GEMLİK KAVŞAĞI
OTOYOL GEMLİK KAVŞAĞI
OTOYOL GEMLİK KAVŞAĞI
OTOYOL GEMLİK KAVŞAĞI

Her şey çok hızlı gelişti… Bu sayfalarda aktardığımız gibi, pazar sabahı arayan dostlar, Şehreküstü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yarım kalan düzenleme çalışmalarının aniden ve büyük bir başladığını söylerken, “Meydan galiba Cumhurbaşkanı için hazırlanıyor” dediler.
Ardından…
Pazar öğleden sonra AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun açıklama yapıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum günü olan 26 Şubat Pazar günü önce otoyolu açıp sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplu açılışlara katılacağını ve Bursalılara sesleneceğini bildirdi.
Oysa…
AK Parti çevrelerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın nisan ayı başında gelmeleri bekleniyordu. O nedenle, 26 Şubat haberi tam bir sürpriz oldu.
Ne var ki…
Geceye doğru Cumhurbaşkanı gelişinin ertelendiği duyuruldu. Böyle olunca da, 6 saat geçmeden programın ertelenmesi kafa karışıklığına yol açtı.
Biz de…
Hızlı duyurulan programın aynı hızla ertelenmesini zaman zaman bilgilerine başvurmak üzere aradığımız Ankara’daki kulağı delik dostlara sorduk.
Önce…
26 Şubat programına açıklık getirdiler:
“İstanbul-Bursa arasındaki otoyolun yapımı bitti. Aralık ayı sonunda açılması planlanmıştı, sonra ocak ayı sonuna bırakıldı, fakat Başbakan’ın programı uymadı. “
Şunu vurguladılar:
“Biten yolun kapalı tutulması şikayetlere yol açıyor. İnsanlar haklı olarak bir an önce rahat ulaşım sağlamak istiyor. Ayrıca yolun yapımını üstlenen konsorsiyum da yatırımının karşılığını almak için açılmasını istiyor.”
Sonra da…
Referandum kampanyasına bakışı ortaya koydular:
“Otoyolu bir an önce açmak için 26 Şubat’a karar verildi, ama referandum için bu tarih erken. Cumhurbaşkanı’nın geçmişteki gibi referanduma en yakın tarihte Bursa’ya gelmesi uygun bulundu.”
Şunu da eklediler:
“Cumhurbaşkanı’nın gelişi ertelendi, ama otoyolun açılması gerekiyor. O nedenle Başbakan Binali Yıldırım için bu ayın sonu ya da mart ayı başında otoyol açılışının da yer alacağı Bursa programı bekleniyor.”
Yani, Bursa’da önce Başbakan Yıldırım miting meydanına çıkacak.