En cıvıl cıvıl kütüphane Alipaşa’da… Oyuncak Kütüphanesi’nde oyun da var, arkadaşlık da!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE ALİPAŞA OYUNCAK KÜTÜPHANESİNDE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE ALİPAŞA OYUNCAK KÜTÜPHANESİNDE

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE ALİPAŞA OYUNCAK KÜTÜPHANESİ'NDEPostane’den yukarı Maksem’e doğru çıkarken, yolun sağ tarafındaki Alipaşa Mahallesi’nin eski Bursa evleri arasında,  Bursa’nın en özel kütüphanesi var.
Bina…
Yüzyıllar önce hamam olarak yapılmış. Sonra 1700’lü yılların başında Şeyh İsmail-i Rumi tarafından enkaz halindeyken satın alınıp tekke olarak kullanılmış. Fakat zaman içinde yine bakımsız kalıp harabeye dönmüş.
İşte…
Bu eski hamam-tekke geçtiğimiz yıl Başkan Recep Altepe’nin girişimiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı ve restore edilerek çocuklar için Oyuncak Kütüphanesi olarak düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü  Ayşe Hacıoğlu ile birlikte gezdiğimiz Alipaşa Oyuncak Kütüphanesi’nden çok etkilendik.
0-6 ve 7-12 yaş grupları için ayrı oyun odaları bulunan Oyuncak Kütüphanesi cıvıl cıvıl. Üstelik, küçüklere anne-babalar da eşlik ediyorlar.
Hacıoğlu, buraya gelen çocukların eğitmenler nezaretinde hem oyuncaklarla oynadıklarını, hem de akranlarıyla arkadaşlıklarını geliştirdiklerini söyledi.
Eskişehir’dekiyle birlikte Türkiye’deki 2 oyuncak kütüphanesinden biri olan Alipaşa’da çocuklar raflardaki oyuncaklardan dilediklerini alıp oynayabildikleri gibi, üye olup oyuncağı 15 günlüğüne evine de götürebiliyor.
Alt katta bir de okuma salonu bulunan Alipaşa Oyuncak Kütüphanesi’ni çok önemseyen Başkan Altepe’nin her fırsatta gelip çocuklarla oynadığını da ziyaretimizde öğrendik.