Kadın işçilerden kampanya: Televizyondaki evlilik programları kalksın diye imza toplayıp Cumhurbaşkanı’na verecekler

TÜRK METAL KADIN KOLLARI BAŞKANI SELDA TEKMAN
TÜRK METAL KADIN KOLLARI BAŞKANI SELDA TEKMAN
TÜRK METAL KADIN KOLLARI BAŞKANI SELDA TEKMAN
TÜRK METAL KADIN KOLLARI BAŞKANI SELDA TEKMAN

Şu bir gerçek ki… 5 bini aşkın üyesiyle Türk Metal Sendikası Bursa Kadın Kolları şu anda Türkiye’nin en büyük kadın sevil toplum örgütü özelliği taşıyor.
Bu durumda…
Türk Metal Bursa Kadın Kolları Başkanı Selda Tekman için de “en güçlü kadın lider” demek gerekiyor.
Mudanya’da Siemens fabrikasında vardiyalı tezgah işçisi olarak başladığı iş yaşamında sendikacı olarak basamakları çıkan Tekman’la zaman zaman çalışmaları üzerine sohbet ediyoruz.
Son 2 yıldır, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğini Türk Metal adına Ankara’da organize eden Selda Tekman, geçen yıl sahnede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la özçekim karesinde yer almıştı.
Bu yıl da…
Ankara’daki 8 Mart programının Türk Metal adına koordinatörü.
Hazırlıklarına şimdiden başlayan Tekman önce gözlemini paylaştı:
“Televizyonlarda sabahtan akşama kadar neredeyse tüm kanallarda evlendirme programları yayınlanıyor. Bu programların yararı olmadığı gibi katılımcılarını zor ve gülünç durumlara düşürüyor.”
Sonra da projesini açıkladı:
“Bursa’daki 5 bini aşkın kadın üyemizden başlamak üzere Türk Metal kadın işçileri olarak bu programların kaldırılması için imza kampanyası başlatıyoruz.”
Programı şu:
“Toplanacak 10 binlerce imzayı 8 Mart’taki etkinlikte Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahnede takdim etmeyi düşünüyorum.”