Kırsalda kalkınmanın yolu… 15 milyon İstanbullu ve Bursa’dan yılda 2 bin ev alan Arapları doğal güzelliklerle buluşturacak kırsal turizmi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE

3 yıl öncesine kadar Büyükşehir Belediyesi sınırları, merkez ilçe kabul edilen ilçelerin sınırlarıydı. 2014 yerel seçimiyle bütünşehir uygulamasına geçilince, il genelinin tamamı Büyükşehir sınırları oldu.
İşte…
O tarihten beri Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bir yandan asıl belediyecilik konuları ulaşım, altyapı gibi günlük yaşam sorunlarına çözüm ararken, diğer yandan sanayiden kültüre, eğitimden spora proje üretiyor.
Tüm bunlara kırsal projeleri de eklendi.
Açıkça söylemek gerekirse, Büyükşehir Belediyesi’nin son 2 yılda kırsal için yaptıklarını dinlerken adeta başımız döndü.
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, BUSKİ, BESAŞ, Tarım A.Ş. eliyle yapılan hizmetler listesinde köylere yapılan göletler, sulama sistemleri yanında, kırsalda yaşamı geliştirmeye yönelik atılan adımlar var.
Örneğin…
Keles ve Yenişehir’e süt ürünleri tesisi yapılırken, bazı ilçelerde ithal düveler dağıtılıp hayvancılık destekleniyor. Ürün toplama merkezlerinden ürün kurutma alanları ve depolara, köylünün kendi üretimini yapacağı makinalar, ambalajlama tesisi ve yem yardımına, kardan çöken ağılların onarımına kadar her şey listede.
Toplantıda Altepe’nin çizdiği toplam 125 milyon liralık kırsala yatırım içinde, vitrine çıkarılmaya hazırlanan doğal güzellikler ve özellikler ilgimizi çekti.
Zaten…
Başkan Altepe de bu noktaya değinirken “kırsal turizmi” vurgusuyla yakın geleceğe yönelik yeni hedefler gösterdi.
Bu kapsamda…
Mustafakemalpaşa’nın Tümbüldek kaplıcalarına özel vurgu yapıp, İnegöl’deki Oylat tesislerinin güçlendirileceğini söyledi.
Yanı sıra…
Orhangazi’deki Keramet kaplıcalarının, Harmancık’taki Ilıcaksu termal tesisinin, Büyükorhan’daki Ilıca’nın, Orhaneli’ndeki Ilıcalı’nın, Keles’in ılıcalarının, Harmancık’ın bungolevlerinin önemini anlatıp ekledi:
“Bunlara Bursa’nın doğal özellikleri olan mağaralar ve şelaleri eklemek gerekiyor. Henüz benim bile görmediğim mağara ve şelaleler var.”
Kafasındaki proje şu:
“Kendir, Kocayayla, Gököz yaylalarıyla Keles bölgesi ekolojik turizme hazır. Dağ yöresi için çıkış yolu olan turizmde bu yıl sonuç alınır.”
Hedefi de gösterdi:
“Yanı başımızda 15 milyonluk İstanbul var ve orada yaşayanlar kafa dinleyecek yer arıyorlar. Aradıkları ekolojik kırsal turizmi bizde. Araplar da her yıl Bursa’da 2 bin ev alıyorlar.”
Heyecanını da şöyle yansıttı:
“Bursa’da yaptıklarımızla öncü ve örnek olmaktan mutluyuz. Her şeyi kırsalın mutlu olması, herkesin yerinde yaşaması, yöresine sahip çıkması için yapıyoruz.”