Mezitler’e ve Akdeniz’e gidecek İstanbul yolcusuna alternatif… Osmangazi Köprüsü Yenişehir-Bilecik yolu önemini arttırdı

YENİŞEHİR ÇEVRE YOLU
YENİŞEHİR ÇEVRE YOLU
YENİŞEHİR ÇEVRE YOLU
YENİŞEHİR ÇEVRE YOLU

Yapımına… 2007 yılında başlandığında, Yenişehir-Bilecik arasını duble yol haline getirmek vardı. Öncelikli amaç, Yenişehir Havaalanı’nı sanayi bölgesi olan çevre illere açmaktı.
Bir yandan da…
İnegöl-Bozüyük arasındaki Mezitler’de kış mevsimi yaşanan kar ve buz gibi doğa olaylarına karşı önemli alternatif oluşturulması planlandı.
Bu kapsamda…
Havaalanı için genişletilip yenilenen ve duble yol olarak ulaşım hizmeti veren Bursa-Yenişehir yolunun bağlantısı için Yenişehir Çevre Yolu yapıldı. Geçen yaz da sıcak asfalt kaplanıp ulaşıma açıldı
Fakat…
2007’de başlanan 41 kilometrelik Yenişehir-Bilecik arasındaki yol bitmedi.
Yolu…
Yenişehir ayağında projesinden çalışmalarına, ödenekten müteahhitliğine kadar her şeyiyle AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin izliyor.
Öbür taraftaysa…
Yani Bilecik ayağında AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir takipçisi.
Aslında…
Eldemir de yabancı değil. Gençliği, öğrenciliği Bursa’da geçti, fabrikası Bursa’da, ailesi bile Bursa’da yaşıyor. Uzun yıllar kısa adı BİHMED olan Bursa İmam Hatip Mezunları Derneği’nin başkanlığını yaptı.
Şimdi de memleketi Bilecik’in milletvekili olarak hizmet veriyor.
İşte…
Bu yolla ilgili gelişmeleri, Bursa ve Yenişehir ayağındaki takipçisi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’den dinledik.
Dedi ki:
“Yenişehir-Bilecik yolu için proje çalışmaları başladığında zaten önemli bir yoldu. Fakat bugün yolun önemi çok daha fazla arttı.”
Nedenini şöyle açıkladı:
“Yol Mezitler için alternatif olması yanında, Osmangazi Köprüsü ile birlikte Akdeniz yolcusu İstanbullular için önemli alternatif haline geldi.”
Şunu anımsattı:
“Akdeniz yolcusu İstanbullular, İzmit-Bilecik-Bozüyük-Kütahya-Afyon güzergahını kullanıyor.  Osmangazi Köprüsü ile körfezi çok kolay geçip İznik üzerinden Yenişehir’e gelecekler, kısa yoldan Bilecik’e çıkacaklar.”
Şunu da ekledi:
“Bu nedenle İznik Yolu çalışmaları da hızlandı.”