MHP Genel Sekreteri Büyükataman, Bahçeli’yi yorumladı: ‘Kalıcı milli mutabakat’ çağrısıyla ne demek istedi?

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ VE GENEL SEKRETER İSMET BÜYÜKATAMAN
MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ VE GENEL SEKRETER İSMET BÜYÜKATAMAN
MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ VE GENEL SEKRETER İSMET BÜYÜKATAMAN
MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ VE GENEL SEKRETER İSMET BÜYÜKATAMAN

Meclis’te anayasa değişikliği görüşmeleri sürerken MHP milletvekillerine mesaj çabaları vardı. 16 Nisan’daki referandum kampanyası henüz başlamasa bile, bu kez MHP tabanı üzerinde spekülasyonlar başladı.
İşte…
Böyle bir süreçte, gözlerin ve siyasi ilginin üzerinde toplandığı MHP Genel Merkezi yol haritasını belirlemek üzere hafta sonu Konya’da toplandı.
Pazar günü…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kapanış konuşmasında “Neden evet dediklerini” anlatırken “Kalıcı nitelikte milli mutabakat şart” dedi.
Bunun üzerine…
Toplantının hemen ardından MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ı aradık. Ankara’ya dönerken yaptığımız görüşmede “Bahçeli’nin sözlerinin şifresini” sorduk.
Söze…
“Türkiye’nin içinde bulunduğu malum şartları ortaya koyduktan sonra böyle bir değerlendirme yaptı” dedi ve şunu söyledi:
“Rusya ile yaşananlar ortada. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de siyaset algısı partilerin vaziyet algısını değiştirdi. Bizim en önemsediğimiz süreçte vaziyet almamız Türkiye’nin bekası sorunuyla karşı karşıya kalmasıdır.”
Bu noktada…
“Aslında olanlar milli mutabakatın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi ve devam etti:
“Her milli meselede mutabakatı, siyasi mülahazadan ve parti çıkarlarından önde tutuyoruz. Terörle mücadelede de hükümete verdiğimiz destekle bunu gösterdik. TSK harekatına da yine aynı şekilde destek verdik.”
Şunun altını çizdi:
“AKP’nin pek çok alanda icraatlarını tenkit ediyorken, bu konularda yanındayız. Çünkü, Türkiye’nin en önemli meselesi olan terörle mücadelede hükümetin atacağı her adımı, sonuç alınabilmesi için destekliyoruz.”
Ardından…
Anayasa değişikliğiyle birlikte “MHP’nin hükümetin yanında yer aldığı” gibi eleştirilere muhatap olduğunu anımsatarak şu cevabı verdi:
“Bu yaklaşımlar MHP’ye yapılmış en büyük haksızlık. Genel Başkanımız konuşmasının sonunda ‘devlet için, millet için, cumhuriyet için’ evet dediğimizi açıkladı.”
Şunu ekledi:
“Vaziyet alışımız bundan daha güzel değerlendirilebilir mi?”
Şunu da vurguladı:
“Şahısları bir yerlere taşımak, tek adamlık gibi bir tarzımız kesinlikle söz konusu değil.”