MHP İl Başkanı Tevfik Topçu: Teşkilatımıza talimatımdır, kimse birbiriyle evet-hayır kavgası yapmasın!

MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU 2
MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU 2
MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU
MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU

Anayasa değişikliği teklifinde AK Parti ile birlikte hareket ederek evet cephesinin önemli faktörü haline gelen MHP’de referandum çalışmaları teşkilat düzeyinde sürüyor.
Bu noktada…
Teşkilat ziyaretlerindeki görüşmelerden izlenimlerini sorduğumuzda, MHP İl Başkanı Tevfik Topçu özellikle ayrışma üzerinde durdu.
Dahası…
“MHP Bursa İl Başkanı olarak teşkilatımıza kesin talimatımdır” diye söze başlayıp şunu söyledi:
“Referandumda verilecek evet oyu da hayır oyu da başımızın tacıdır. Hiç kimse hayır oyu verecek arkadaşımızı PKK ile paralel gösteremez. Herkesin kendine göre hayır deme gerekçesi vardır.”
Ardından…
“Biz, hayır vereceğini söyleyen arkadaşlarımızı ikna etmeye çalışıyoruz” dedi ve devam etti:
“Hiçbir arkadaşımızın evet-hayır kaynaklı olarak birbirleriyle kavga etmesini istemiyoruz. Çünkü, yarınlardaki büyük hedeflerimize yine hep birlikte yürüyeceğiz.”
Peki…
MHP teşkilatlarındaki tablo nasıl? Topçu gözlemlerini paylaşırken “Öyle zannedildiği kadar büyük ayrışma yok” dedi ve şunu vurguladı:
“Fakat son 5 yıldır Bursa teşkilatlarında oluşan yapı ve 1 Kasım seçim sonuçlarından oluşan muhalefet hareketi böyle bir ayrışma görüntüsü gündeme getirdi.”
İddiası şu:
“Emin olun, Devlet Bahçeli bu anayasaya hayır deseydi, bu arkadaşlar bloklaşmanın etkisiyle evet diyeceklerdi.”
Sonra da şunu ekledi:
“Teşkilatlarımızda hayır diyecekler olduğunu ben de biliyorum. Fakat her ziyarette 3-5 arkadaş bizi dinledikten sonra ‘Meseleye böyle bakmıyorduk. Hayırcı geldik, evetçi olarak eve gidiyoruz’ diyorlar.”