Milletvekili Şahin’den dağ yöresini sevindiren haber: Orhaneli Yolu’nda viyadük ihaleye çıktı, tünellerle de yeni yol yapılacak!

ORHANELİ YOLU KARAYOLLARI PROJESİ
ORHANELİ YOLU KARAYOLLARI PROJESİ

ORHANELİ YOLU KARAYOLLARI PROJESİHaberi… Bursa’nın yatırım programlarını ve projelerini yakından izlediğini bildiğimiz, hatta pek çok projenin yaşama geçmesi ya da sorunlarının çözümü konusunda takipçisi olduğuna tanıklık ettiğimiz AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin verdi.
Aynı zamanda…
TBMM’de Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili olan, yanı sıra, AK Parti Genel Merkezi’nde de Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı olarak görev üstlenen Şahin, yakından takip ettiği ve her aşamasıyla ilgilendiği projeyle ilgili önemli gelişmeyi şu sözlerle duyurdu:
“Dağ yöresi uzun bir süredir yol sorununun çözülmesini istiyor. Gerek yöreye gittiğimizde, gerek teşkilatlarımız Ankara’ya geldiklerinde yol sorunu öne çıkıyor.”
Şunu vurguladı:
“Yörenin isteği ve beklentisi doğrultusunda, dağ yöresinin yol sorununu ortadan kaldırmak üzere Karayolları çok önemli projeler hazırladı.”
Ardından…
“Bursa’daki Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün hazırladığı projelerin bazıları tamamlandı, bazıları tamamlanma aşamasında” dedi ve üzerinde çalışıldığı bilinen, o nedenle de beklentiye dönen projedeki gelişmeyi açıkladı:
“Büyükorhan ve Harmancık’ın da kullandığı Orhaneli Yolu’nda Doğancı Barajı’nı by-pass edip yolu 2.2 kilometre kısaltacak 3.1 kilometrelik yolun projesi bitti, 15 Şubat’ta ihaleye çıkıyor.”
Ayrıntı da verdi:
“Projeye göre, Bursa’dan çıkışın 10. kilometresinde, Nilüfer Nehri’nin üzerinden 220 metre uzunluğundaki viyadükle karşıya geçilecek.”
Şunu ekledi:
“Viyadükten hemen sonra da, içindeki yol genişliği 12 metre olan 2 bin 038 metre uzunluğunda tünel var.”
Sonrası için de iki yeni proje açıkladı:
Bir…
“Doğancı Barajı çıkışından Erenler’e kadar 10.4 kilometre uzunluğunda yeni bir yol yapılacak. Bu yolun projesi hazırlanıyor, biter bitmez ihale edilecek.”
Şunun altını çizdi:
“Yeni yapılacak bu yolda toplam uzunluğu 260 metre olan 2 viyadükle, toplam uzunluğu 6 bin 170 metre olan 3 tünel olacak.”
İki…
“Erenler’den sonrası için, mevcut yolun dışında yeni bir yol yapılacak. Bunun çalışmalarına da başlandı.”