Referandum nedeniyle üslubu sertleşen gergin siyasete tatlı mesajı: AK Parti İl Başkanı Torun startı baklavayla verdi

AK PARTİ İL BAŞKANI CEMALETTİN TORUN BAKLAVA TEPSİSİ KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN
AK PARTİ İL BAŞKANI CEMALETTİN TORUN BAKLAVA TEPSİSİ KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN

AK PARTİ İL BAŞKANI CEMALETTİN TORUN, BAKLAVA TEPSİSİ, KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKANFotoğrafa bakarken şunu düşündük: Siyasetimizde son dönemde gerginlik düzeyinde atışmalar yaşanıyor. Bazen partiler arası diyaloglarda, bazen parti içi polemiklerde gergin siyaset ortaya çıkıyor.
Üstelik…
16 Nisan referandumu öncesinde bu gerginliğin siyasi partilerin kampanyalarına da yansıması kaygıları var.
İşte…
Böyle bir ortamda, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un elindeki bir tepsi dolusu baklavayı ikram ederken çekilmiş fotoğraf çok hoşumuza gitti.
Torun elindeki tepsiyi uzatıyor, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da tepsiden baklavasını alıyor.
Baklava tepsili tatlı siyaseti mesajlı fotoğrafı görünce AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’u aradık. O da, fotoğrafın öyküsünü anlattı:
“Bilindiği gibi, referandum hazırlıkları kapsamında ilçelerimizi ziyaret ediyoruz, danışma meclisi toplantılarına katılıyoruz. Bu fotoğraf da Karacabey’de çekildi.”
Şöyle devam etti:
“O gün Karacabey İlçe Başkanımız Murat Erol ve Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan’la birlikte bazı toplantılar yaptık, ziyaretlerde bulunduk. Karacabey’de Roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerdeki iki derneği de ziyaret edip sorunlarını dinledik.”
Şunu ekledi:
“Bu hafta sonu Karacabey Birlikspor’un Kocaelispor’la çok önemli bir futbol maçı var. Maç öncesi Birlikspor kampını ziyaret edip futbolcu arkadaşlarımıza moral vermek istedik.”
Ardından…
“Fotoğraf orada çekildi” dedi ve şunu söyledi:
“Gerçi spontane gelişti, ama bir anlamda referandum kampanyamızın startını Karacabey’den baklavayla vermiş olduk.”
Sonra da mesajını verdi:
“Genel olarak siyasetin gerginliğinden bir yakınma var. Baklavayla tatlı siyaset mesaj vermek istedik. Tatlı yiyelim, tatlı bir kampanya geçsin, sonuç da tatlı olsun diye arzu ettik.”