Seçilme yaşını 18 yaşa indirecek anayasa değişikliğine Hüseyin Şahin yorumu: Büyük Türkiye gençlere emanet

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN 1
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN 1
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN

16 Nisan’da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliği, milletvekili seçilme yaşını 18’e indiriyor. Değişiklik paketindeki bazı maddelerle birlikte 18 yaş konusu eleştirilirken “Meclis’in fazla gençleştirileceği” söyleniyor.
İşte…
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin tartışmalarda dile getirilen bu eleştiriye çok farklı bir yaklaşımla cevap verdi. Dahası, seçilme yaşının 18’e inmesine farklı pencereden bakarak çok özel bir yorum getirdi.
Söylediği şu:
“Biz AK Parti olarak milletimizin ferasetine ve basiretine güveniyoruz. AK Parti’nin sermayesi Türkiye’nin beşeri sermayesidir. Elbette insanımıza ve gençliğimize güveneceğiz.”
Ardından…
3 Kasım 2002’de AK Parti iktidara geldiğinde seçilme yaşının 30 olduğunu ve 25’e indirdiklerini anımsatan Şahin, bugünkü 18 yaş için şöyle düşünüyor:
“Büyük Atatürk, ‘Cumhuriyeti biz kurduk, yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz’ diyerek gençleri işaret ediyor. Bu anlayışla biz de Büyük Türkiye’yi gençlere emanet edeceğiz.”
Şöyle devam etti:
“Arzumuz o ki, gençlerimiz ergenlikleriyle beraber memleket meselelerine vakıf olmaya, meseleleri düşünmeye başlasınlar. Büyük Türkiye idealini kafalarına yerleştirip geliştirsinler.”
Ardından…
“Bu nesil Büyük Türkiye’nin teminatı olacak” dedi ve ekledi:
“Parlamentoda her kesimden insan var. 18 yaşında gençlerin olmasında da hiç mahsur yok. Biz Büyük Türk Milleti’nin gençliğine güveniyoruz.”