AK Parti’yi çok uzun ve sıcak bir yaz bekliyor: Referandumdan hemen sonra ilçe kongreleri, eylül-ekim il kongreleri var!

Meral Akşener’le birlikte hareket eden il ve ilçe teşkilatlarını teşkilatı feshederek görevden alan MHP bu yolla üyeleri de yenileme şansı elde etti.
Dolayısıyla…
Atananlar kurucu yönetim özelliği taşıdıkları için, referandum kampanyasına rastlasa da Siyasi Partiler Yasası gereği ilk kongrelerini yapmak zorundalar.
O bakımdan…
MHP bu ay içinde ilçe kongrelerini yapacak.
Ardından…
AK Parti ilçe kongreleri sürecine girecek.
Aslında…
Geçen yıl yaz sonundan itibaren AK Parti’nin kongreleri öne çekme olasılığı gündeme çok fazla geldi. Ne var ki, yaşananlar gelişmeler kongreler öne alınamadığı gibi ötelendi.
Şimdiyse…
Yasal olarak kongrelerin yenileneceği bir döneme girildi. Böyle bir döneme referandum kampanyası da rastlayınca süre sıkıştı.
Yanı sıra…
AK Parti yönetimi bütün bunlara ek olarak “referandumla ortaya çıkacak yeni sisteme partinin uyumunun sağlama” düşüncesini de devreye soktu.
Böylece…
Referandumdan evet çıkacağı varsayımı üzerine yeni bir siyasi planlama yapıldı.
İşte…
Kulağımıza çalınan haberlere göre, o planlama gereği referandumdan hemen sonra ilçe kongreleri başlayacak. Tarih olarak da nisan-mayıs dile getiriliyor.
Gerçi…
Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık düzeyinde yalanlandı, ama teşkilatlarda mayıs ayında kurultay beklentisi unutulmadı.
Çünkü…
Referandumdan evet çıkarsa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurucusu olduğu AK Parti’ye yeniden üye olacak. Erdoğan’ın üye olduktan sonra AK Parti Genel Başkanı seçilmesi için de mayıs ayında kurultay beklentisi konuşuluyor.
Böyle bir takvim içinde il kongrelerinin de eylül-ekim aylarında yapılacağı tahmin ediliyor.
Kısacası…
Şu an referandum çalışmalarıyla sahaya çıkmaya başlayan AK Parti teşkilatlarını uzun, sıcak ve yorucu bir yaz bekliyor.