Anket firması gibi çalışan AK Parti Kadın Kolları’na Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç bakışı: En büyük sivil toplum örgütü!

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ

Siyasi partilerin yasal düzenleme ile belirlenmiş organları var. Örneğin il ve ilçe yönetimleri ana kademe kabul edilip siyasi sorumluluğu üstleniyor.
Yanı sıra…
Yine yasayla düzenlenen kadın ve gençlik kolları var. Yasanın kol adını verdiği görevlere de seçimle geliniyor, fakat bazı partiler nedense seçim noktasında kadın ve gençlik kollarına ana kademe duyarlılığı göstermiyor.
Dahası…
Geçmişte siyaset görevi verilmediği için kadın kolları çay ve yemek etkinliğiyle yetinir, parti toplantılarında da kenar süsü gibi kalabalık oluştururlardı.
Oysa…
Bugünün siyaset anlayışı artık kadın kollarından daha fazla yararlanıyor. Özellikle AK Parti bu alanda çığır açan bir organizasyonla 2002’den itibaren kadınların kapı kapı dolaştığı ev siyaseti yönetiminin çok yararını gördü.
Nitekim…
Geçmişte Fazilet Partisi’nde İl Kadın Kolları Başkanlığı ve AK Parti’de hem İl Kadın Kolları Başkanlığı, hem de İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç bugünkü AK Parti Kadın Kolları misyonunu anlatırken şuna dikkat çekti:
“Bizim Kadın Kollarımız bence Türkiye’nin, belki de dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu.”
Sözlerini şöyle açtı:
“4 milyonu aşan üyesi, mahallelere kadar teşkilatlanmış yapısı var. 30 asıl ve 30 yedekle ilçe yönetimleri, 50 asıl ve 50 yedekle il yönetimleri var.”
Adını da koydu:
“Kurumsallaşmış bir kadın teşkilatımız ve kadın kadromuz çalışıyor.”
Çalışma anlayışını da özetledi:
“Bizim kadın kollarımız gündemde seçim yokken de evlere gidiyorlar. Seçim ya da referandum beklemeden çalışıyorlar.”
Bu noktada…
Yeni çalışma yöntemini de açıkladı:
“Anayasa değişikliği gündeme geldiği andan itibaren kadınlarımız evlere gidip beklentileri ve soruları öğrendiler. Anket firması gibi çalıştılar.”
Şunu da ekledi:
“Şimdi o sorulara cevaplar geliştirip hatibelerimize veriyoruz, onlar da anlatıyorlar. Kadın Kolları olarak biz zaten sahadayız.”