Başbakan Yıldırım mitingden sonra Valilik’teki toplantıda Bursa’yı masaya yatırdı, önemli yatırımlar konuşuldu

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM GÖKDERE MİTİNGİ BURSA MİLLETVEKİLLERİ İLE
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM GÖKDERE MİTİNGİ BURSA MİLLETVEKİLLERİ İLE

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM GÖKDERE MİTİNGİ BURSA MİLLETVEKİLLERİ İLEBinali Yıldırım’ın elbette Bursa’ya ilk gelişi değil. Gerek Ulaştırma Bakanı olarak, gerek ondan önceki süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı olarak yıllarca Bursa’ya geldi gitti.
Bugün Bursa’daki önemli ulaşım yatırımlarının başlangıcında hem imzası, hem de siyasi irade olarak sorumluluğu var.
Ama…
Başbakan olarak Bursa’da ilk mitingini pazar günü Gökdere Meydanı’ndan Tatarlar Köprüsü’ne çıkan caddede yaptı. Mitingden sonra da Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü ziyaret etti.
İşte…
Bakanlar ile Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldıkları o ziyaret, Valilik’te Bursa’nın masaya yatırıldığı toplantıya dönüştü. Toplantıda AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun da hazır bulundu.
Konuyu da…
Yıllarca Bursa’nın siyasetçisi olarak Bursa için çalışan, Bursa sorunlarına Ankara’da çözüm arayan, 2011’den bu yana Şanlıurfa Milletvekili olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik açtı:
“Deniz yolundan sonra otoyol açıldı ve İstanbul Bursa’ya biraz daha yakınlaştı. Fakat bu yakınlık Bursa’nın yükünü arttırıyor.”
Şunu istedi:
“Bursa’nın yükünün paylaşılması için İstanbul’un yatırımlarından Bursa’nın da yararlanması lazım. O bakımdan, yatırımlar biraz da Bursa’ya kaydırılmalı.”
Bu isteği Bursa milletvekilleri de destek verip Bursa’nın yatırımları ile ilgili bilgiler aktardılar. Özellikle de, 2012’de Ulaştırma Bakanı olarak temelini attığı hızlı trenin bitirilmesini istediler
Ardından…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe söz aldı:
“Sayın Başbakanım… İstanbul, Ankara ve İzmir’deki metro yatırımlarını Bakanlık yapıyor. Biz bugüne kadar kendi imkanlarımızla metro yaptık, ama şimdi Yıldırım Metrosu projesi bizim gücümüzü aşıyor.”
İsteğini dile getirdi:
“Hükümet Yıldırım Metrosu’nu da maddi finansmanla desteklesin.”
Milletvekilleri isteğe destek verdi. Sonra da sözü Başbakan Yıldırım aldı.
Önce Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan’a dönüp, “Hızlı tren projesi bir an önce bitsin” dedi. Bakan Aslan ise, hızlı trenin Yenişehir-Bilecik hattı projesinin şubat sonunda tamamlandığı, mayısta ihale edileceği bilgisini verdi.
Bunun üzerine…
Başbakan Yıldırım bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’ye döndü:
“Başkan sen Yıldırım Metrosu’nun projesini hazırlayıp başla, gerisini biz hallederiz.”
Toplantıda, Başbakan’dan bir destek de İnegöl Üniversitesi için geldi.