Başkan Altepe hedefi açıkladı: Bursa’yı boğan trafikte kilidi çözecek kritik projeler bu yaz bitiyor!

RECEP ALTEPE BASIN İLAN KURUMU YENİ NESİL GAZETECİLİK EĞİTİMİ DENEYİM PAYLAŞIMI
RECEP ALTEPE BASIN İLAN KURUMU YENİ NESİL GAZETECİLİK EĞİTİMİ DENEYİM PAYLAŞIMI

RECEP ALTEPE, BASIN İLAN KURUMU YENİ NESİL GAZETECİLİK EĞİTİMİ DENEYİM PAYLAŞIMIBugün için… Bursa’nın en önemli sorunun ulaşım olduğu bir gerçek. Üstelik, 15-20 yıl öncesiyle karşılaştırıldığında giderek artan bir sorun söz konusu.
Elbette çeşitleri nedenleri var.
Kent nüfusunun çok hızlı büyümesi, araç sayısının çok artması, hatta birden fazla araca sahip ev sayısının tahminlerden fazla olması, bu nedenle de yollar ve park alanlarının yetersiz kalması başlıca nedenler arasında.
İşte…
Tam da bu noktada bir hakkı da teslim etmek gerekiyor:
Bursa’da en çok yeni yol ve yeni köprülü kavşak yapılan, ulaşım için en çok proje üretilen dönem bu dönem.
Yani…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, günlük enerjisinin önemli bir bölümünü ulaşım sorunlarına çözüm bulmak, yeni ulaşım yatırımları için proje üretmeye ayırıyor.
Basın İlan Kurumu’nun düzenlediği Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi programı katılımcılarıyla deneyim paylaşımı sonrası sohbet ederken şunu söyledi:
“Ulaşım öncelikli gündemimiz. Yaşanan sorunlara çözüm bulmak için sürekli kafa yorup yeni projeler üretiyoruz. Yeni yatırımlar planlıyoruz.”
Sonra da…
“Bir tek amacımız var: Bursa’nın sorunlarını çözmek. Bunun ilk sırasında da ulaşım sorunları geliyor” dedi ve gündemdeki trafik sıkışıklığına değindi:
“Yaptığımız yollar, köprülü kavşaklar, projeler ortada. Yeterli mi? Elbette değil. Yenilerini yapmaya devam ediyoruz, devam da edeceğiz.”
Devam etti:
“Başlamış yeni yol ve köprülü kavşak projelerimiz var. Mevcut yollarda ve kavşaklarda bugünün şartlarına göre iyileştirmeler yapılıyor.”
Ardından da…
Kent kamuoyuna ulaşım güvencesi verdi:
“Bugünkü trafik sıkışıklığını çözmek üzere planlanan ve yapımı başlayan bazı projeler bu yaz okulların tatil olduğu dönemde bitirilecek. Böylece, trafik sorununa büyük ölçüde çözüm gelecek.”