Bu sese Bursa için kulak vermek gerek… DOSAB’lı sanayici Ali Yedikardeş yönetime “Santralı iptal edin” çağrısı yaptı

ALİ YEDİKARDEŞ
ALİ YEDİKARDEŞ
ALİ YEDİKARDEŞ
ALİ YEDİKARDEŞ

1989 yılından beri, yani Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin oluşmaya başladığı ilk günlerden beri boyahaneci olarak faaliyet gösteriyor.
Bursa’nın tanınmış ailelerinden birinden gelen Yedikardeş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yedikardeş aynı zamanda 1992-2008 yılları arasında DOSAB Yönetim Kurulu’nda görev aldı.
Sohbet ederken şu karşılaştırmayı yaptı:
“15 yıl önce DOSAB’ın çevresi tarım alanlarıyla kaplıydı, şimdi oraları konutla doldu. Daha da yapılıyor. Demirtaş nüfusu 17 bindi, 85 bini aştı.”
Şunu vurguladı:
“15 yıl öncenin şartlarına göre, boyahanecilerin ihtiyacı buhar için santral kurmak istedik. Biz doğalgazlı düşünmüştük,  sonraki arkadaşlar kömürlü santrala döndüler.”
Ardından…
“Gelişmeleri izledik, artık çıkıp konuşmak gerekiyor” dedi ve devam etti:
“Kömürlü termik santral için ÇED raporları alındı, fakat yargı durdurma kararı verdi. İşte bu nedenle hem bugünkü yönetici arkadaşlarıma, hem mayıs ayındaki kongrede görevi alacaklara çağrım var.”
Çağrısı şu:
“Kömürlü termik santralı askıya almak falan değil, projeyi kökten iptal edin, Bursa da rahatlasın. Santral yerini de başka türlü değerlendirin.”
Şöyle düşünüyor:
“Nereden gelirse gelsin, her gün 80-100 kömür TIR’ı sokup trafiği mahvetme hakkımız yok. O çevrede kendi çalışanlarımız oturuyor, santralın dumanıyla da onları zehirleyemeyiz.”
İsteği şu:
“Sanayici olarak bu kenti kirletmeye hakkımız yok. Yanlışta ısrar etmek anlamsız, proje iptal edilsin.”