Bursa 750 yataklı dev bir hastaneye kavuşuyor… Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin temeli Acemler’de atılıyor

ALİ OSMAN SÖNMEZ DEVLET HASTANESİ
ALİ OSMAN SÖNMEZ DEVLET HASTANESİ
ALİ OSMAN SÖNMEZ DEVLET HASTANESİ İŞTE BÖYLE OLACAK
ALİ OSMAN SÖNMEZ DEVLET HASTANESİ İŞTE BÖYLE OLACAK

Rahmetli Ali Osman Sönmez bu kente sanayici olarak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak, milletvekili olarak hizmet etti. Kentin dört bir yanında izleri var.
Şimdi…
Bıraktığı izlere bir yenisi ekleniyor. Oğlu Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, babası Ali Osman Sönmez’in adını yaşatacak dev bir hastane için Bursa’nın en büyük bağışına imza attı.
Acemler’de, eskiden Merkez Komutanlığı’nın bulunduğu 129 dönümlük arazide cumartesi günü Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin temeli atılıyor.
Üstelik…
Üç bölümden oluşacak hastanenin bünyesinde 250 yataklı genel, 250 yataklı onkoloji, 250 yataklı kadın-doğum ve çocuk bölümleri bulunacak. Yoğun bakım yataklarıyla birlikte yatak kapasitesi 900’ü aşacak.
Bursa’nın ikinci büyük hastanesinin temeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katılacakları törenle cumartesi günü saat 13.00’te atılacak.
Şunu da eklemekte yarar var:
Hastaneye adı verilecek olan rahmetli Ali Osman Sönmez’e de, yapımını üstlenen oğlu Celal Sönmez’e de Bursa’ya böyle bir eser kazandırmak yakışırdı. Öyle de oluyor.