Osman Gazi’nin devlet töreniyle anılmasına TBMM Başkanı İsmail Kahraman’dan çok özel destek

TBMM BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN BURSA MİLLETVEKİLİ EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ MUTLU ÇINAR EŞREF YİĞİT AHMET BAYHAN
TBMM BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN BURSA MİLLETVEKİLİ EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ MUTLU ÇINAR EŞREF YİĞİT AHMET BAYHAN

TBMM BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN, BURSA MİLLETVEKİLİ EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ, MUTLU ÇINAR, EŞREF YİĞİT, AHMET BAYHAN
11 Mart 1968’de, kısa adı MTTB olan Milli Türk Talebe Birliği başkanlığına seçilen İsmail Kahraman, çizgisiyle “Milli Görüş’ün 68 kuşağını” filizlendirip çok özel bir rol üstlendi.
Çünkü…
Kahraman döneminde MTTB’den yetişen pek çok isim hem siyasette, hem devlet yönetiminde önemli görevler üstlenirken Milli Görüş gençliğinin önü açıldı.
1995 yılında Refahyol hükümetinin Kültür Bakanı olduğunda, hedefleri arasında Bursa’da kurulan Osmanlı İmparatorluğu’nun 700. yılını kutlamak vardı.
Ne var ki, araya 28 Şubat girince bu gerçekleşmedi.
Kısa bir süre önce sağlık sorunu yaşayan, hafta başında da görevine dönen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Bursa’dan konukları vardı.
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bayhan ziyaretlerinde MTTB Başkanlığı’na seçilişinin 50. yılı nedeniyle özel bir plaket takdim ettiler.
Sohbette…
Söz Osmanlı’nın 700. yılı kutlamasının yapılamayışına gelince, Kahraman bunun içinde ukde olarak kaldığını belirtip, “Osman Gazi’nin devlet töreniyle anılmasına destek” sözü verdi.