Referanduma özel CHP stratejisini Mehmet Bekaroğlu açıkladı: Cevap yok, polemik yok, kavga da yok!

MEHMET BEKAROĞLU BURSA DÜŞÜNCE KULÜBÜ VE ERCAN YAKUT
MEHMET BEKAROĞLU BURSA DÜŞÜNCE KULÜBÜ VE ERCAN YAKUT

MEHMET BEKAROĞLU, BURSA DÜŞÜNCE KULÜBÜ VE ERCAN YAKUTMehmet Bekaroğlu öncelikle siyasetçi kimliğiyle tanınıyor, ama uzman psikiyatrist olarak tıp doktoru kimliği de var.
Fazilet Partisi döneminde, kendisi gibi Rizeli olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte siyaset yaptı. Saadet Partisi ve HAS Parti’de devam etti.
HAS Parti’nin kendini feshetmesinden sonra AK Parti’ye katılmadı. SP’den Rize Belediye Başkan Adaylığı denedi, sonra da Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetiyle CHP’ye geçti.
Bir dönem Genel Başkan Yardımcılığı yaptı, fakat son kurultayda MYK’ya giremedi. Şimdi Genel Başkan Danışmanı olarak Kılıçdaroğlu’nun yanında.
Önceki gün de…
Bursa Düşünce Kulübü etkinliğinde referandum ve anayasa değişikliğini anlatmak için Bursa’ya geldi.
BDK Başkanı Ercan Yakut ve yönetimiyle birlikte kahve içimi konuğumuz olduğunda, 2014 yılında Kılıçdaroğlu’nun mitinglerinde Erdoğan için ağır suçlamalar getirdiğini anımsatıp bugünkü meydan tansiyonunu sorduk.
Şu cevabı verdi:
“CHP olarak stratejimizi aynen uyguluyoruz. Polemik yok, kavga da yok. Çünkü bugüne kadarki sonuçlar ortada.”
Şunu vurguladı:
“Bize hakaret ediliyor, ama cevap vermiyoruz, polemiğe girmiyoruz. Bugüne kadar böyle kazandılar, artık fırsat vermeyeceğiz.”
Meydandaki tansiyonun nasıl düşeceği görüşünü paylaştı:
“Referandumda hayır çıkarsa yükselen tansiyon düşer, rahatlama olur. En önemlisi, partiler de bundan ders alır.”
Şöyle devam etti:
“Herkes gördü, 1982 anayasasıyla bu iş olmuyor. Anayasayı daha demokratik hale getirerek Türkiye yoluna devam etmeli.”
Araya girip…
“Meclis’teki anayasa değişikliği görüşmeleri bunun için bir fırsat olabilir miydi? CHP katılıp önerilerini yaşama geçiremez miydi?” diye sorduk.
Cevabı şu oldu:
“Biz CHP olarak parlamenter sistemi savunuyoruz. Hükümet demokratik bir başkanlık sistemi getirmedi. Gelen sistem başkanlık değil, bir kişi üzerine kurulu sistem.”
Eleştirilerini de sıraladı:
“Türkiye’nin böyle bir sistemi taşıyabilmesi mümkün değil. Meclis’in denetim yetkisi elinden alınıyor. Sorunları parlamenter sistem çözer.”