Soğanlı’dan İzmir Yolu’na taşınan dericilerin büyük hedefi: Bursa sektörün lideri olur, İtalya’nın yaptığını yapar!

DERİ OSB YÖNETİMİ VE RIFAT AYGÜLER
DERİ OSB YÖNETİMİ VE RIFAT AYGÜLER

DERİ OSB YÖNETİMİ VE RIFAT AYGÜLERBursa’nın Tabakhaneler olarak bildiği ve bugün yıkılan bölgede deri işletmeleri faaliyete geçtiğinde Soğanlı henüz köydü ve Bursa’nın dışında kabul ediliyordu. Çünkü mücavir alan sınırları dışındaydı.
Gelin görün ki…
50 yıl önce kent dışı olan bölge artık kentin göbeği konumunda. O nedenle de gayrisıhhi işletme konumunda olan dericiler hem çevresel sorunla karşı kaldılar, hem de teknoloji açısından çok geriye düştüler.
O bölge artık yıkılıp temizlendi ve termal sağlık turizmi bölgesi olmaya hazırlanıyor. Dericilerse İzmir Yolu’nda, kentin hayli uzağında yükselen Deri İhtisas Organize Bölgesi’ndeki modern fabrikalarda faaliyet gösteriyorlar.
Üstelik…
Geçmişten gelen deneyimin yanına teknoloji ve günün koşullarıyla rekabet edebilecek bilgiyi de ekleyerek üretim yapıyorlar.
Nitekim…
Deri OSB Başkanı Rıfat Aygüler, modern işletmelerdeki yeni hedefi açıklarken, Bursa adına dericilik sektörü için umut da veriyor:
“Hedefimiz Bursa Deri Organize Sanayi Bölgesi’ni sektörün lideri haline getirmek. Bu sektörün Avrupa’daki lideri olan İtalya’nın yaptığını biz de yapabiliriz. Hatta Çin’den ucuza mal edebiliriz.”
Bununla birlikte…
Sektörün önünün açılması için şuna işaret ediyor:
“Sektörümüzün en önemli  sorunu ithalat. Kalitesiz ürünlere denetim yok. Üstelik bazı ürünlere uygulanan fonlarda kriter değişiyor ve bu da rekabet şansımızı zorlaştırıyor. Onun için deri ürünleri ithalatına kota uygulanmalı.”