Sürpriz gelişme… Başbakan Binali Yıldırım’ın 12 Mart’taki Bursa mitingi, yetişirse Atatürk Stadyumu Meydanı’nda

BURSANIN YENİ MEYDANI ATATÜRK STADYUMU MEYDANI
BURSANIN YENİ MEYDANI ATATÜRK STADYUMU MEYDANI
BURSA'NIN YENİ MEYDANI, ATATÜRK STADYUMU MEYDANI
BURSA’NIN YENİ MEYDANI, ATATÜRK STADYUMU MEYDANI

Aslında… Referandumlar özel konular için yapıldığından sandıktan çıkacak halkın kararından siyasi sonuç beklenmez.
Ne var ki…
İçinde bulunduğumuz süreçte bu kural çok aşıldığı gibi, referandum sonucuna göre siyasetin dizaynı hesapları yapılmaya başlandı.
Bu da…
Doğal olarak referandum kampanyasını seçim kampanyası haline döndürdü.
Türkiye’de bugüne kadar 2 anayasa referandumu ile 4 anayasa değişikliği referandumu yapıldı. Bunlardan yalnızca 25 Eylül 1988’deki yerel seçimlerin erkene alınması ile ilgili anayasa değişikliği referandumu kabul edilmedi.
O da…
Söz konusu referandumda hükümet karşı olduğu için geçmedi. Buna karşın, hükümetin karşı olduğu 6 Eylül 1987’deki siyasi yasakların kaldırılması referandumu kabul edildi.
O bakımdan…
Genel olarak bakıldığında, referandumların evete daha yakın olduğu görülüyor. Çünkü, hükümetler toplumun kararını etkiliyor.
Nitekim…
Cumhurbaşkanlığı sistemini getirecek 16 Nisan 2017’deki anayasa değişikliği referandumu hükümetin istediği bir değişim. Onun için de sahada en faal parti olarak karşımıza iktidardaki AK Parti çıkıyor.
İktidar yaklaşımının sonuçlarından biri olarak referandum mitingi için Bursa’ya hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hem de Başbakan Binali Yıldırım’ın gelmesi planlandı.
İlk program Başbakan Yıldırım’ın olacak. Onaylanan programa göre Başbakan 12 Mart Pazar günü Bursa’ya gelecek.
Gerçi…
Programda miting meydanı olarak Gökdere gözüküyor, ama sürpriz bir gelişme kulağımıza geldi.
Buna göre…
Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasıyla yerine yapılacak olan Atatürk Stadyumu Meydanı’nın 12 Mart’a kadar tamamlanması ve o gün meydandaki ilk mitingi Başbakan Binali Yıldırım’ın yapması planlandı.
Yani…
Atatürk Stadyumu Meydanı yetişirse, Başbakan’ın mitingi burada yapılacak.  Bu miting aynı zamanda meydanın açılışı anlamı taşıyacak.
Yetişmezse, miting meydanı Gökdere olacak.