Tıkanan trafiği çözüp akıcı ulaşım için yeni projeler: Merkezdeki trafik yoğunluğu yeni yollarla ‘kenarlara’ dağıtılacak!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE

Bursa 80’li yıllardan itibaren göçün her türlüsü ile büyüdü. Yani, gazeteye “Bursa’nın nüfusu 300 bine dayandı” başlığı attığımız 1970’li yılların sonlarından bugünkü 3 milyonluk kente gelişte hem istihdama dayalı iç göç var, hem de yurt dışından zorunlu göç var.
2 bin 500 yıllık bir kentin 40 yılda nüfusunu 10 kat arttırması hiç normal değil ve bu hızlı artış beklenmedik sorunları da beraberinde getiriyor.
O bakımdan…
Kontrolsüz büyüyen kentlerin en önemli iki sorunu olarak imar ve ulaşım diğer sorunlardan daha bunaltıcı şekilde günlük yaşama yansıyor.
Bu nedenle…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe mesaisinin önemli bölümünü kent içinde artık boğucu hale gelen ve tıkanan trafiği çözüp akıcı ulaşım sağlayacak projelerin geliştirilmesine harcıyor.
Nitekim…
İzlediğimiz kadarıyla Büyükşehir bürokrasisi de Başkan Altepe’nin bu yöndeki direktifi doğrultusunda projeler üretmek için sürekli kafa yoruyorlar.
İşte…
Bu çalışmalar doğrultusunda ortaya çıkan görüşlerle önce yeni anlayış belirlendi, sonra da bu yeni anlayışla trafiği rahatlatma projelerine başlandı.
O yeni projelerin çıkış noktasını ise “merkezde yoğunlaşıp sıkışan trafiği yeni alternatif yollarla kenarlara taşımak” düşüncesi oluşturuyor.
Düşünce kapsamında…
Özellikle Acemler ve Mudanya Kavşakları trafiğini rahatlatacak alternatiflerin geliştirilmesine başlandı. Uygulamanın içinde en önemli yeriyse merkeze yakın çevredeki köy yollarının yeni bağlantı yolları olarak kullanılması düşüncesi oluşturuyor.