Turhan Gençoğlu’nun Bulgaristan davasındaki 33 yıllık mücadelesi Beştepe kürsüsündeki onurlu finalle taçlandı

TURHAN GENÇOĞLU
TURHAN GENÇOĞLU
TURHAN GENÇOĞLU
TURHAN GENÇOĞLU

Tanıklık ettiğimiz için iyi biliyoruz… 80’li yılların ortasında Bulgaristan’daki Jivkov yönetimi Türklere asimilasyon zulme başladığında, davayı dünyaya anlatabilmek için Bal-Göç kuruldu.
O dönem…
Bulgaristan göçmeni olan ve ailesinin bir bölümü Bulgaristan’da yaşayan rahmetli Mümin Gençoğlu elini taşın altına sokup Bal-Göç’ü kurarken, tüm servetini de soydaşlar için ortaya koydu.
Yanındaki bir avuç gönüllü arasında oğlu Turhan Gençoğlu da vardı. Babasının trafik kazasında yaşamını yitirmesinden sonra bayrağı devralan Turhan Gençoğlu barış sürecinin önemli isimlerinden biri oldu.
Son dönemde…
Sağlık sorunlarına karşın Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı olarak katkı vermeye devam ediyor.
Nitekim…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 ilde düzenlediği çalıştayların perşembe günü Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen finalinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önce kürsüye çıkan tek isim oldu.
Kürsüde…
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı olarak tüm Türkiye’deki göçmen dernekleri adına konuşan Gençoğlu’na, neler hissettiğini sorduk.
Cevap verirken bile sesi titredi:
“Türk milleti için onurlu mücadele verdik. Beştepe’deki törende Sayın Cumhurbaşkanımızdan önce kürsüye çıktığımda ailem adına onur duydum.”