Yerel gazeteler için Basın İlan Kurumu’ndan sosyal sorumluluk projesi… Gazeteci yetiştirme eğitimi

BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MUSTAFA CANBEY VE YENİ NRESİL GAZETECİLİK EĞİTİM SEMİNERİ
BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MUSTAFA CANBEY VE YENİ NRESİL GAZETECİLİK EĞİTİM SEMİNERİ

BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MUSTAFA CANBEY VE YENİ NRESİL GAZETECİLİK EĞİTİM SEMİNERİBugüne kadar… Kurumsal anlamda pek öne çıkmadı, ama Anadolu’daki yerel gazeteler için Basın İlan Kurumu’nun çok önemli ve çok özel bir yeri var.
Kurum…
Kurulduğu günden beri resmi ilanların dağıtımını yapıyor olmanın yanında, şimdilerde yeni bir misyon üstlendi ve Anadolu’daki yerel gazetelerin en önemli sorunu olan yetişmiş gazeteci için de kaynak haline geldi.
Bu da bir programa bağlı…
İlki İstanbul’da yapılan Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi’nin ikincisi dün Bursa’da başladı.
Program…
Çeşitli illerdeki üniversitelerin İletişim Fakülteleri başta olmak üzere, değişik fakültelerinden mezun 40 gencin gazeteci olarak yetişmelerini sağlamak üzere bilgi ve deneyim paylaşımı hedefliyor.
Bursa’daki programa katılan 40 gencin de, başvuran 160 genç arasından seçildiğini vurgulamakta yarar var.
Nitekim…
Eğitimin açılışında konuşan ve projenin yürütücüsü olan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey açılıştaki konuşması ve sohbetimiz sırasında yerel gazetelere bir de müjde verdi:
“Buradan mezun olacaklar İstanbul Üniversitesi’nden sertifika alacakları gibi, gazeteler çalıştırmak istediklerinde genç arkadaşlarımızın maaşlarını ve SGK primlerini Basın İlan kurumu olarak biz üstleneceğiz.”
Yani…
Yeni nesil gazetecilere sunmanın yanında, sıkıntılar içinde yayın yapan Anadolu gazetelerine de can suyu gibi bir proje.