AK Parti İl Başkanı Torun açıkladı: 2 sandıkta mühürsüz oy kullanılması önlendi, 80 sandıkta eksik oylar tamamlandı

AK PARTİ İL BAŞKANI CEMALETTİN TORUN
AK PARTİ İL BAŞKANI CEMALETTİN TORUN
AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI CEMALETTİN TORUN
AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI CEMALETTİN TORUN

Referandum geride kaldı, fakat tartışmaları bitmedi. Özellikle de mühürsüz zarf tartışması devam ediyor.
Yasaya aykırı oy verme işlemi yapıldığı gerekçesiyle referandumun iptalini isteyen, YSK’nın da sonuçları açıklanmasını engellemek amacıyla Danıştay’a başvuran CHP itirazını sürdürürken, referandum gününe ait Bursa’da yaşananları AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun açıkladı.
Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konul ettiğimiz Torun, 16 Nisan günü bazı sandıklarda yaşananları anlatırken, “AK Parti olarak oy kullanılan bütün okullarda görevlilerimiz, tüm sandıklarda müşahitlerimiz var” diye söze başlayan Torun o gün yaşananları şöyle anlattı:
“Referandum sabahı saat 06.30-07.00 gibi AK Parti sandık müşahitlerinden haberler gelmeye başladı. 80 kadar sandıkta eksik oy pusulası vardı. 2 sandıkta da oy pusulaları mühürlenmeden oy verme işleminin başlamıştı.”
Şuna açıklık getirdi:
” Her sandıkta seçmen sayısının yüzde 15 fazlası kadar oy pusulası olması gerekiyor. Buna karşın. örneğin 400 seçmen varsa 300 oy pusulası olan sandıklar vardı. Hemen ilgili yerlere bildirip tamamlanmasını sağladık.”
Şunu ifade etti:
“Mühürsüz oylar konusunu da Genel Merkezimize bildirdik. Oradan da YSK’ya gidildi.”
Sonra da şunu söyledi:
“Müdahalemizden sonra sorun düzeldi ve Bursa’da mühürsüz zarfla oy kullanılması önlendi. Yani Bursa’daki seçim sorunsuz tamamlandı.”
Ardından…
Önemli olan sahteciliğin engellenmesi” dedi ve şu yorumu yaptı:
“Bursa’da 5 bin 741 sandık var. 70-80 sandıkta bu sorun oldu. Diyelim 100 sandık, toplamın yüzde 2’si ya da 3’ü yapar. Yani sonucu değiştirecek gibi değil. Hepsi mühürsüz zarf olsa bile içinde evet de var hayır oyu da.”
Şunu da ekledi:
“Onun için geçerli kabul edildi. Zaten geçmişte de örneği durumlar var.”