Bursa’nın yeni dönemi için Başkan Altepe hedefini açıkladı: Raylı sistemin tümü ve bazı caddeler de yeraltından olacak!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE İLE OLAY TELEVİZYONU HER AÇIDAN PROGRAMI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE İLE OLAY TELEVİZYONU HER AÇIDAN PROGRAMI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE İLE OLAY TELEVİZYONU HER AÇIDAN PROGRAMIYakın geçmişe dönüp baktığımızda şunu anımsıyoruz: 1989 ve 1994 yerel seçimlerinde Bursa’nın sorunu olarak ilk sırada hava kirliliği vardı. 1994 seçiminde ilk kez ulaşım ikinci sırada yer aldı.
Sonrasında…
1999, 2004, 2009, 2014 yerel seçimlerinin acil sorunu olarak ilk sırada hep ulaşım oldu.
Bugün de…
Açılan yollara ve trafiği yoğunluk bölgelerinden kenara doğru yaymak amacıyla yapılan bulvarlara, köprülü kavşaklara karşın ulaşım sorunu yine Bursa’nın acil çözüm bekleyen sorunu olmaya devam ediyor.
İşte…
Olay Televizyonu’nda cuma akşamı yayınlanan Her Açıdan programında konuk ettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi kentle birlikte büyüyen bu sorunu çözmek için yeni aşamaya geçme kararlılığında gördük.
Bu noktada…
“Dünyanın hiçbir metropolitan şehrinde trafik yer üstünden çözülmez, yerin üstü artık çok yoğun” diyen Altepe kararlılığını 2 hedefle ortaya koydu:
Bir…
“Bursa merkezde nüfusun yoğun olarak toplandığı ne kadar bölge varsa, tamamına yeraltından tüneller yaparak raylı sistemle ulaşılacak. Yani yeni metro hatlarının tamamı yeraltında olacak.”
İki…
“Yalnızca metro tünelleri de yeterli değil. O nedenle bazı bölgelerde yeraltına araçların geçecekleri tüneller yapacağız. Yani, caddeleri de metro gibi tünellerle yeraltına alacağız.”
Gerçi…
Metronun özelliği nedeniyle yeraltı tünelleri alışılmış bir yöntem, ama yeraltı caddeleri yeni bir kavram olarak karşımız çıkıyor.
Başkan Altepe o yeni hedefi açıklarken, bazı yerlerde yer yüzeyinin belli bir mesafe altından delme yöntemiyle tünellerin açılacağını, bazı yerlerdeyse aç-kapa yöntemiyle çalışılacağını söyledi.
Yeni projenin son durumu hakkında da şu bilgileri verdi:
“Halen avan projeleri hazırlıyoruz. Bunları tamamladıktan sonra bazı bölgelerdeki aç-kapa tüneller için izinler alınacak ve hemen başlayacak.”