Çelik profiller Bursa’da özel olarak tek tek üretildi ve Timsah Arena’yı eksik bırakan ‘timsahın kafası’ için montaj başladı

TİMSAH ARENA TİMSAHIN KAFASI MONTAJI BAŞLADI
TİMSAH ARENA TİMSAHIN KAFASI MONTAJI BAŞLADI

TİMSAH ARENA TİMSAHIN KAFASI MONTAJI BAŞLADITarih 21 Aralık 2015… Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve kamuoyunun Timsah Arena olarak kabullendiği Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nu görkemli törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açtı.
Üstelik…
Stadyumun daha projesi ortaya çıktığında Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda ödül aldı, İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetesi The Telegraph tarafından da Dünyanın En Heyecan Verici 10 Stadyumu arasında gösterildi.
Gerçi…
Müteahhit firmanın yaşadığı sorunlar nedenlerle inşaat planlanan süreden daha geç bitti, fakat 1.5 yıl önce stadyumun sembol yapı olmasını sağlayan timsahın başı olmaksızın açılış yapıldı.
O bakımdan…
Heyecan verici stadyumun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı görkemli açılışına karşın, yetişmeyen timsah başı nedeniyle herkeste burukluk oluştu.
İşte…
Bursa’da maça giden-gitmeyen herkesin merakla beklediği o eksik açılıştan 1.5 yıl sonra olsa da gideriliyor.
Açıkçası…
Timsah Arena önüne bir süre önce konan vinçlerin harekete geçmeleri ve timsahın kafası montajına başlanması heyecan vericiydi.
Ancak…
Bu çok kolay ve kısa sürede bitecek bir montaj değil.
Çünkü…
Hazırlanan proje gereği, çelik konstrüksiyon olan metal parçalar ölçüleri ve özellikleri doğrultusunda tek tek üretildi. Bursa’da gerçekleştirilen çelik konstrüksiyon üretimi de biraz zaman aldı.
Aynı şekilde…
Hafta başı başlayan timsahın kafası montajı da çok ince işçilik gerektiriyor. Her biri özel üretilen parçalar adeta oya işler gibi tek tek monte ediliyor.
Bittiğinde heyecan verici görkeme kavuşacak olan metal kafesin ayrıntıları çok fazla olduğu için, montaj da ağır işliyor.
Bu nedenle…
Üstlenici firmanın montajın tamamlanabilmesi için 2.5-3 aylık süre gerektiğini söylemesine karşın, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe firmaya geceleri de çalışma ortamı sağladı ve montajın 2 ayda bitirilmesi hedeflendi.
Bursalılara da biraz daha sabır göstererek montajı izlemek ve bitmesini beklemek düşüyor.