Dünya pistlerinde rüzgar gibi esen Dr. Murat Kaçar Bursa’nın gururu: Dünya Şampiyonluğu madalyasını Güney Kore’den getirdi

DR. MURAT KAÇAR
DR. MURAT KAÇAR
DR. MURAT KAÇAR
DR. MURAT KAÇAR

Bursa’da belli bir yaştaki sanayici, işadamı ve yöneticilerin çoğu çocukluğunda Dr. Murat Kaçar’ın elinden geçti. İyi çocuk doktoru olmasının yanında, koşmaktan hiç vazgeçmedi ve iyi atlet olmayı sürdürdü. Hem de uluslararası yarışmalarda sürekli kürsüye çıktı.
Uluslararası Masterler Atletizm Yarışları’nda 40 yaş grubuyla başladığı süreçte şimdi de 70 yaş kategorisinde koşuyor.
Bu sütunlarda…
Dr. Murat Kaçar’ı 8 Nisan 2013 günü “Pistlerde 6 Avrupa Şampiyonluğu, 6 Dünya ikinciliği olan Kaçar’ın tek hedefi kaldı: Dünya Şampiyonluğu” başlığıyla anlatmışız.
O hedefe de…
24 Mart’ta Güney Kore’nin Daegu kentinde Dünya Masterler Salon Şampiyonası’nda 60 metre engelli yarışını 10.45 dereceyle kazanarak ulaştı.
Sohbet ederken…
İpi göğüslediği anda neler hissettiğini sorduk. O da yarış felsefesini anlattı:
“Benim sloganım şu: Hayal et, çalış, başarırsın. Hep bunu uyguladım. İpi göğüslerken de tüm yarışlar gözümün önünden şimşek hızıyla gelip geçti.”
Böyle söylemesi nedensiz değil elbette.
1986’da 40 yaş grubunda ilk veteran yarışında koşup 6. olduktan 15 yıl sonra 2001’de Fransa’nın Bordoeux kentinde 60 metre engellide Avrupa Şampiyonu oldu. O yarıştan 16 yıl sonra da 2017’de Güney Kore Daegu’da Dünya Şampiyonluğu’na ulaştı.
Dikkat çektiği de bu:
“Belki de gençlere anlatamadığımız tek şey bu. Her şey çok çabuk olsun istiyorlar. Bazı başarılar için hayal etmek, aralıksız çalışmak gerekiyor.”