En çarpıcı yorum: 16 Nisan günü akşamı sandıklardan çıkacak sonuç sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı etkileyecek

BAŞBAKANLIK BAŞDANIŞMANI DR. GÜRSEL DÖNMEZ
BAŞBAKANLIK BAŞDANIŞMANI DR. GÜRSEL DÖNMEZ
BAŞBAKANLIK BAŞDANIŞMANI DR. GÜRSEL DÖNMEZ
BAŞBAKANLIK BAŞDANIŞMANI DR. GÜRSEL DÖNMEZ

Dikkat çekmeyecek gibi değil… Almanya ile başlayan, Hollanda ile zirveye tırmanan, Avrupa ülkelerinin bazılarının da peşine takıldıkları bir kriz süreci yaşadık. Bazı ülkelerle diplomatik ilişkilerimiz gerginleşti.
Bu süreçte…
Türkiye’den 16 Nisan’da yapılacak referandum için çalışma yapmak üzere Avrupa kentlerine gidenlerden evet sözcüleri engellenirken, hayır sözcüleri planlanan toplantılarını yapabildiler.
Hatta…
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, karayoluyla girdiği Hollanda’da Türk Konsolosluğu’na 30 metre kala durdurulup çirkin bir şekilde sınır dışı edildi.
Buna…
Bölücü terör örgütünün bazı Avrupa kentlerindeki gösterileri eklendi.
Bu durumu…
Yani, “Avrupa bizim referandumumuza neden müdahil oluyor?” sorusunu ilk günden beri konuştuğumuz her siyasetçiye soruyoruz.
Bu kez…
Yıllarını Avrupa’daki Türk organizasyonlarıyla geçirmiş, gurbetçilerimizi ve Batı’nın anlayışını çok iyi bilen, Avrupa’daki çeşitli kentlerin üniversitelerinde konferanslar veren Başbakanlık Başdanışmanı Dr. Gürsel Dönmez’e sorduk.
Sözü hiç uzatmadı…
“Yalnızca Avrupa mı?” diye başladı ve şunu söyledi:
“Türkiye çok özel konumu ve önemi sebebiyle adeta dünya gündeminin birinci maddesi olmuş durumda. Birçok ülke kendi işini gücünü bırakmış Türkiye gündemini konuşuyor.”
Şunun altını çizdi:
“16 Nisan günü yapacağımız referandum adeta bir dünya meselesi olarak algılanıyor. Aslında doğru algılıyorlar.”
Böyle düşünmesinin nedeni şu:
“16 Nisan günü akşamı sandıklardan çıkacak sonuç sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı etkileyecek. Türkiye’nin yeni pozisyonu dünya siyasetinin dengelerini ve denklemlerini derinden etkileyip değiştirecek.”
Şunu da vurguladı:
“Yabancı uzmanlar ve kurmay analistler bunun çok iyi farkındalar. Bir asır önce Osmanlı medeniyetini durduran akıl, bugün de Türkiye’yi durdurmanın peşinde.”