Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik kandil gecesi Ulucami’den çıkanlara süt dağıttı

FARUK ÇELİK ULUCAMİ ÇIKIŞI SÜT DAĞITTI
FARUK ÇELİK ULUCAMİ ÇIKIŞI SÜT DAĞITTI

FARUK ÇELİK ULUCAMİ ÇIKIŞI SÜT DAĞITTIKandil gecesi, yatsı namazını kıldıkları Ulucami’den çıkanlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın standıyla karşılaştılar.
Üstelik…
Yıllardır Bursa’nın siyasetçisi olarak sorunlarını ilettikleri Bakan Faruk Çelik de standın başındaydı ve camiden çıkanlara Anadolu’da bir kandil geleneği olarak süt dağıtıyordu.
Gerçi…
Yöremizde daha çok lokma dağıtıldığına tanık olanlar ilk anda biraz şaşırdılar, ama kandilde süt geleneği Anadolu için hiç de yabancı değil.
Nitekim…
Sütü üreten ve üretilen sütün de değerlendirilmesi için projeler geliştiren siyasi otorite olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik geçen yıl da hem Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin yanında bulunan Millet Camii’nde, hem de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yanında bulunan Ahmet Hamdi Aksekili Camii’nde yine kandil gecesi süt dağıtmıştı.
Böylece…
Hem bir kandil geleneği yerine geldi, hem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak vatandaşları süte teşvik ederek sorumluluğunu yerine getirdi, hem de Bursalılar Bakan Çelik’le hasret giderdiler.
Özellikle…
Bakan Çelik’i karşılarında bulunca büyük ilgi ve sevgi gösterdiler.