Herkesin merak ettiğini Başkan Altepe açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde yanına çağırdığında ne konuştular?

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE RECEP ALTEPE
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE RECEP ALTEPE

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE RECEP ALTEPEÇarşamba günü… Atatürk Stadyumu Meydanı’ndaki mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını bitirince başını kaldırıp protokol tribününe baktı ve “Büyükşehir Belediye Başkanımız burada mı?” diye sordu. Sonra da “Recep Bey, sporcu geçiniyorsun, koşarak buraya gel bakalım” diye seslendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de 150 metrelik mesafeyi koşarak geçti ve sahneye çıktı Bir süre.aralarında konuştular, sonra Cumhurbaşkanı topluma “meydanın yeşil alan kalacağını, piknik yapılabileceğini” açıkladı.
Ne var ki…
Bazı kesimler bu sahneyi soğuk diyalog olarak algılandı. Başkan Altepe’ye bunu anımsatıp “Cumhurbaşkanı size ne dedi?” diye sorduk.
Söze…
“Cumhurbaşkanımızı karşıladım, alana gidip konuşmaya başlamamı istedi. Kendisi alana girdiğinde ben kürsüdeydim” diye başladı ve şunu anımsattı:
“Türkiye’de çok yanlış işler yapıldı ve yeşil alan, meydan yapılacak yerlere büyük binalar dikildi. Burada da aynı şey olacaktı, ilçe belediye başkanlığı dönemimde engelledik ve planları değiştirip yeşil alan olarak tescil ettik.”
Devam etti:
“Cumhurbaşkanımız bunu da, diğer şehirlerde stadyum yerlerinin büyük alışveriş merkezleri ve iş merkezleri olduğunu da biliyor. Korkusu bu.”
Şunu vurguladı:
“Kendisinin talebiyle yeni stadyumu başka bir yere yaptık. Burasının yeşil kalıp Kültürpark’la bütünleşmesini istedi. Yanına çağırdığında da bunu söyledi, ‘Söz verdiğimiz gibi oluyor değil mi?’ diye sordu.”
Sonra da şunu açıkladı:
“Ben de yeşil alan kalacağını, bina olmayacağını söyledim. Konuşulan bu. Fıkra anlatılmıyordu ki gülelim, ciddi konu olduğu için ciddiydik.”