İlköğretim 4. sınıf öğrencilerinden hedefteki meslek kompozisyonu: Kim doktor olmak ister?

VM MEDİCAL PARK İLETİŞİM SORUMLUSU DİDEM ARAS
VM MEDİCAL PARK İLETİŞİM SORUMLUSU DİDEM ARAS
VM MEDİCAL PARK İLETİŞİM SORUMLUSU DİDEM ARAS
VM MEDİCAL PARK İLETİŞİM SORUMLUSU DİDEM ARAS

Okul çağına gelen çocuklara sık sık “Büyüyünce ne olacaksın?” diye sorulur. Okula gidenlerin önceliği genelde öğretmenlik olur, çünkü öğretmenleri gibi olmak isterler. Okul öncesi çocuklar arasında doktor tercihi daha çok çıkar.
Bu kez…
VM Medical Park Bursa Hastanesi çocuklara, hem de ilköğretim 4. sınıf öğrencisi olan çocuklara “Kim doktor olmak ister?” diye sordu. Çocuklar da, kompozisyon yazarak cevap verdiler.
Biz de…
Bursa Hakimiyet’ten meslektaşımız Okan Tuna ve Başhekim Dr. Yılmaz Ata ile birlikte jüri olarak yarışmada görev aldık.
VM Medical Park Bursa Hastanesi İletişim Sorumlusu Didem Aras yarışma dosyalarını getirdiğinde, “Medical Park olarak çocukların doğru meslek hedefi belirlemelerine katkı sağlamak için bu yarışmayı düzenledik. Katılan çocuklar çok etkileyici kompozisyonlar yazmışlar” deyince, okumak için sabırsızlandık.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak düzenlenen kompozisyon yarışmasının 22 Nisan’daki ödül töreninde birinciye bisiklet, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncüye ise saat armağan edilecek.
Bu arada…
Dosyaya göz gezdirirken ilk etapta dikkatimizi çeken bir durumu da paylaşmakta yarar görüyoruz. Yarışmaya katılanların büyük bölümü özel okulların öğrencileri. Bu da, özel okullarda çocuk gelişimi konusunun daha çok önemsendiğini bir kez daha gösterdi.