Merkezde sıkışıklığa yol açan noktaları rahatlatma projesi gündemde… İlk etapta Devlet Hastanesi Samanlı’ya gidiyor!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE

Sıkıntı belli… Bursa kent merkezi tarihi bölge. Merkez dışındaki kontrolsüz büyüme de plansız gelişme getirdi. Son yıllarda, merkezi rahatlatıp plansız bölgeleri geliştirmek için yerel yönetimler yoğun bir çaba içinde.
Yanı sıra…
Plansız büyümenin ortaya çıkardığı ulaşım sorununa yönelik de sürekli projeler geliştiriliyor, adımlar atılıyor. Ne var ki, ulaşımı çözüp kenti rahatlatmak için yeni yollar ya da köprüler ve viyadükler tek başına çare değil.
Nitekim…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de buna dikkat çekti:
“Trafiği rahatlatmak için sadece yol projesi yetmiyor. Bu projelerin yanında, şehirde de bazı hareketler yapıp rahatlatmak gerekiyor.”
Tam bu noktada…
Bir ara konuşulup unutulan konuyu Bursa’nın gündemine bu kez sonuç olarak taşıdı:
“Bursa Devlet Hastanesi’ni bulunduğu yerden acilen kaldırmak gerekiyor. Çünkü, 6-7 metrelik yolları olan Muradiye ve Hisar bölgesi sırf Devlet Hastanesi nedeniyle şişiyor. O bölgede otopark yapacak yer de yok.”
Şunu da vurguladı:
“Fevzi Çakmak Caddesi ve Şehreküstü’nden, Altıparmak’tan, hatta Muradiye’den gelen araçların çoğu Devlet Hastanesi’ne gidiyor.”
Ardından…
“Onun için Devlet Hastanesi’ni acilen aşağıya indiriyoruz” dedi ve nereye taşınacağını da açıkladı:
“Samanlı’da daha önce Şehir Hastanesi için planlanan bir yer var. Devlet Hastanesi’ni buraya taşımayı düşünüyoruz. Şu anki karar böyle.”
Düşüncesi şu:
“Aslında Devlet Hastanesi’ni taşımak için çok geç bile kalındı. Çünkü, sıkıntı oluşturan kurumların yerinin değiştirilmesi gerekiyor. İlk taşınması gereken yerlerden biri de bana göre Devlet Hastanesi.”
Şunu vurguladı:
“Aslında en uygunu raylı sistem güzergahında bir yere taşımak. Fakat şu an en uygun yer olarak Samanlı gözüküyor.”
Şunu da ekledi:
“Konuyu Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi temel atma töreni sırasında Sayın Sağlık Bakanımıza da aktardım. Büyükşehir olarak her türlü desteğe hazır olduğumuzu söyledim.”