Başkan Altepe kent içi trafik yetkisini istiyor: Yatırımını yaptığımız trafiğin yönetimi de bizde olmalı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE 4
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE 4
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE

Geçen hafta… Kamu Teknoloji Platformu açıkladı. Mobese’ler yanında, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 24 saat yayın yapan 31 canlı yayın kamerası dünyanın her yerinden izleniyor.
O nedenle de…
Bursa diğer dijital kriterlerle birlikte KTP tarafından akıllı şehir uygulamaları için model kabul ediliyor. Çünkü, güvenli ve huzurlu şehirler ortaya çıkıyor.
İşte…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bunun üzerinde önemle duruyor.
Söylediği şu:
“Kurduğumuz kameralarla şehrin her köşesi 24 saat kesintisiz canlı yayınla dünyanın her yerinden izleniyor. Huzur kenti bundan oldu.”
Şuna işaret etti:
“Bu şehirde kanun dışı birinin dolaşabilmesi kolay değil. Mobese’ler yanında her yerde Büyükşehir’in kurduğu kameralar var.”
Ardından…
“Bütün kavşakları izliyoruz, yanlış park edenleri, kurala uymayanları anında görüyoruz. Nerede yanlış var, hangi kavşakta o saatte orada olmaması gereken araç var, kimler trafikte kaynak yapıyor tek tek görüyoruz” dedi ve isteğini açıkladı:
“Trafik ve ulaşım için yatırımları biz yapıyoruz, teknik altyapıları biz hazırlıyoruz. Trilyonlar, hatta katrilyonlar harcıyoruz. Kurumlara destek veriyoruz. Onun için trafiğin yönetimi de bizde olmalı.”
Şunu da ekledi:
“Dönemimizde 72 kavşak yaptık. Takibini yaptığımız kavşakların yönetimi de bizde olmalı. Belediye kadroları daha etkin hale gelmeli.”
Gerekçesi şu:
“Bir araç bir yolu ya da kavşağı kapatıyorsa ona acil müdahale etmek gerekir. Kimin aracı, neden burada diye düşünemeyiz.”
Düşüncesi de şu:
“Dünyada bu uygulamalar yürüyor, çünkü trafik yerel yönetimlerde. Bizde de trafik yetkisi yerel yönetimlere verilmeli. Çünkü hesabı biz veriyoruz.”