BUDO’nun gemisi karaya oturunca İznik Gölü’nde su kalmadığı ortaya çıktı: En çok su çeken TÜGSAŞ parasını da ödemiyor!

BUDO AKŞEMSETTİN DENİZ OTOBÜSÜ İZNİK GÖLÜ
BUDO AKŞEMSETTİN DENİZ OTOBÜSÜ İZNİK GÖLÜ
BUDO AKŞEMSETTİN DENİZ OTOBÜSÜ
BUDO AKŞEMSETTİN DENİZ OTOBÜSÜ

Yıllardır… İznik Gölü’nden su çeken fabrikalar nedeniyle göldeki suyun geleceğiyle ilgili kaygılar hep dile getiriliyordu, ama gözle görülen bir sorun olmadığı için kaygı ifadeleri ötesinde kamuoyunun pek ilgisini çekmiyordu.
Ta ki…
Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımı sağlayan şirketi BUDO tarafından İznik-Orhangazi arasında yolcu taşımacılığı yapmak ve gölün kıyılarındaki yerleşim yerleri arasında ulaşımı sağlamak amacıyla İznik Gölü’ne indirdiği Akşemsettin adlı deniz otobüsü karaya oturana kadar.
Su seviyesinin düşmesi nedeniyle BUDO gölde karaya oturunca, tehlikenin büyüklüğü de gözler önüne serildi.
Oysa…
Kamuoyu gündemine pek fazla yansımasa bile İznik Gölü suyunu korumak için devletin yıllardır süren büyük bir mücadelesi var.
Üstelik…
O mücadeleyi, suyun sahibi kurum olarak DSİ yürütüyor ki, sürecin başlangıcı kısa adıyla TÜGSAŞ olarak bilinen Türkiye Gübre Sanayii A.Ş. ile Sümerbank Gemlik tesislerine İznik Gölü’nden su verilmesine ilişkin 1985 yılında yapılan protokola kadar gidiyor.
Anlaşma gereği…
TÜGSAŞ’a yılda 10 milyon metreküp, Sümerbank’a da yılda 8 milyon metreküp olmak üzere toplam yılda 18 milyon metreküp su tahsis ediliyor. 2 kurum, İznik Gölü’nden aldıkları suyu borularla Gemlik’e taşıyorlar.
Ne var ki…
1998 yılında Tekel’e devredilen Sümerbank’ın 2004 yılında kapatılmasından sonra TÜGSAŞ tahsis edilen suyun tümünü çekmeye devam ediyor.
Bunun üzerine…
DSİ 2005 yılında suyun tahsisiyle ilgili yeni bir protokol hazırlıyor, fakat TÜGSAŞ suyu kullanmaya devam ederken yeni protokolu imzalamıyor.
Hatta…
Bursa 3. İdare Mahkemesi’ne başvurarak protokolun iptalini istiyor, ama mahkeme bu başvuruyu reddediyor.
İşte…
O tarihten beri, yani 2005’ten beri TÜGSAŞ yılda 18 milyon metreküp suyu İznik Gölü’nden çekmeye devam ederken bedelini ödemiyor. DSİ’nin kayıtlarına göre kurumun TÜGSAŞ’tan alacağı da 17 milyon liraya ulaşıyor.
İşin ilginç yanı…
İznik Gölü’nden çekilen suyun TÜGSAŞ’ın ihtiyacından fazla olduğuna dair uzmanlarda bir düşünce var.
Gelinen noktada…
Bu yıl yağışların az olması nedeniyle su kaynaklarında sorun yaşanırken, bedeli alınamayan ve ihtiyaçtan fazla çekilen su nedeniyle de İznik Gölü’nde su seviyesi ciddi şekilde düştü.
Bu da, BUDO’nun deniz otobüsünün gölde karaya oturmasıyla gözle önüne serildi.