Büyükşehir yatırımlarıyla Akıllı Güvenlik’te, uygulamalarıyla da Akıllı Sağlık’ta Akıllı Şehirler için Bursa model oldu

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE

Osmangazi Belediye Başkanı olduğu dönemde Kamberler gibi suç yuvası haline gelen bir mahalleyi kentin göbeğinden temizleyerek kent güvenliği için kritik hamle yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son dönemde Akıllı Güvenlik uygulamalarıyla da Akıllı Şehirler arasında Bursa’nın özel bir yere gelmesini sağladı.
Nitekim…
Kamu Teknoloji Platformu tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin Akıllı Şehir uygulamalarını anlatan listede Bursa’daki Akıllı Güvenlik için özel bir sayfa oluşturulmuş.
Buna göre…
Büyükşehir yatırımı olarak kurulan Mobese sistemlerinin önemine dikkat çekilirken, Bursa kent merkezinin dört bir yanından 24 saat kesintisiz yayın yapan 31 canlı yayın kamerasının tüm dünyadan izlendiği vurgulanıyor.
Mobese ve canlı yayın kameralarının kent güvenliği için önemine değinilirken, huzurlu kent yaşamına sağlanan desteğe de dikkat çekiliyor.
Üstelik…
Kurulan kameraların günlük kent yaşamıyla ilgili düzenleme sağladığı gibi, aynı zamanda Akıllı Turizm için de altyapı oluşturduğu tespiti yapılıyor.
Yanı sıra…
KTP raporuyla yayınlanan listede, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Sağlık uygulaması da övülüyor.
Türkiye’de ilk kez Bursa’da yaşama geçtiği vurgulanan Sevgi Çipi uygulamasında, Alzheimer ve zihni rahatsızlığı olan vatandaşların yakınlarıyla rahatça bağlantı kurabildikleri anlatılıyor.