Çocuklar “Ayşe Teyze” diye sesleniyor… Bilim Şenliği’nde rekor kırılırken Vali’nin eşi Ayşe Küçük çocukların arasındaydı

VALİ İZZETTİN KÜÇÜK EŞİ AYŞE KÜÇÜK BİLİM ŞENLİĞİ DÜNYA REKORU
VALİ İZZETTİN KÜÇÜK EŞİ AYŞE KÜÇÜK BİLİM ŞENLİĞİ DÜNYA REKORU

VALİ İZZETTİN KÜÇÜK EŞİ AYŞE KÜÇÜK, BİLİM ŞENLİĞİ, DÜNYA REKORUTürkiye’deki örnekleri arasında farklı konumuyla lider konumda olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin bu yıl altıncısını THY sponsorluğunda düzenlediği Bursa Bilim Şenliği’nde dünya rekoru kırıldı.
Verilere göre…
Dünyada daha önce 2 bin 900 çocuğun aynı anda bilimsel atölye çalışması yaparak kırdığı dünya rekoru geçen yıl 3 bin 100 öğrenciye çıktı.
İşte…
O rekor dün tam 3 bin 417 çocuğun aynı anda bilimsel atölye çalışması yapmasıyla Bursa’ya geldi.
Rekora katkı koyanlar arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile protokol vardı, Vali İzzettin Küçük de ilerleyen saatlerde şenliğe katıldı.
Ancak…
Şenlikte, rekor denemesi yapılırken kimsenin dikkatini çekmeden atölye çalışmasına katılan bir isim vardı:
Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün eşi Ayşe Küçük.
Protokola ayrılan bölüme hiç geçmeden 3.5 saat süresince Limak atölyesinde kalıp çocuklarla birlikte ledli lamba üreten Ayşe Küçük’ün bir özelliği daha ortaya çıktı.
Çünkü…
Rekor kırmak için bilimsel atölye çalışması yapmakta olan çocuklar Küçük geçerken “Ayşe Teyze” diye seslendiler.
Meğer…
Vali’nin eşi fırsat buldukça okulları ziyaret edip çocuklarla bire bir ilgileniyor ve zaman geçiriyormuş. Çocuklar da “Ayşe Teyze” diye seslenerek sevgilerini belli ettiler.