Çözüm sırası Ankara Yolu’nu tıkayan Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi Kavşağı’na geldi

ANKARA YOLU POLİS OKULU ŞEVKET YILMAZ ARAŞTIRMA HASTANESİ KAVŞAĞI
ANKARA YOLU POLİS OKULU ŞEVKET YILMAZ ARAŞTIRMA HASTANESİ KAVŞAĞI

ANKARA YOLU POLİS OKULU, ŞEVKET YILMAZ ARAŞTIRMA HASTANESİ KAVŞAĞIKentin büyümesi, nüfus yoğunluğu, iş alanlarının genişlemesi ve araç sayısı gibi nedenlere bağlı olarak günde iki kez ciddi anlamda trafik sıkışıklığı yaşanıyor.
O bakımdan…
Sabahları işe gidiş saatlerinde mahallelerden çıkış ve akşamları da işten eve dönüş trafiği sorunu tüm büyük kentler gibi Bursa’da da önlemlere ve yatırımlara karşın büyümeye devam ediyor.
Özellikle de…
Ana yollardan yerleşim alanlarına, yani mahallelere ayrılmayı sağlayan ana güzergahlardaki kavşaklarda ciddi problemler ortaya çıkıyor.
O problemli kavşaklardan biri de Ankara Yolu’nda.
Üstelik…
Polis Okulu Kavşağı olarak bilinen, Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi ve çevresindeki yerleşim alanlarına ulaşımı sağlayan kavşakta, başka kavşaklara göre daha özel bir sorun var.
Çünkü…
Özellikle akşam saatlerinde Ankara Yolu’ndan kent merkezine gelen ve Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi yönüne dönmek üzere kavşağa girmek isteyenler sağ şeritte kalıyorlar.
Öyle ki, birikme Erikli Kavşağı’na aşıp Otosansit Kavşağı’na yaklaşıyor.
Hele…
Kendini kurnaz ya da üstün sanan kimi sürücülerin hiç beklemeden ana yoldan gidip kavşağa girmeye çalışmaları trafik kargaşasına yol açtığı gibi bekleme süresini de uzatıyor.
İlk bakışta…
Otosansit Kavşağı’na yaklaşan araç kuyruklarına, kavşağın darlığı ya da sinyalizasyonun neden olduğu düşünülüyor.
Ne var ki, buradaki sorun başka.
Devlet Malzeme Ofisi yanından gelen ve Arabayatağı Mahallesi’ni kavşağa bağlayan bir yol var. Biraz dik olan yoldan gelen araçlar kavşağa giren 2 şeridi birden keserek dönebiliyorlar.
Sorun da buradan başlıyor ve o bekleme geriye doğru araçların birikmesine yol açıyor. Beklemeden kavşağa girmek isteyenler de düğümü büyütüyor.
İşte…
Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım birimleri şu sıralarda, Ankara Yolu’ndaki bu düğümü çözmek üzere çalışmalar yapıyorlar.
Öncelikle de…
DMO yanından gelen yolun keskin dönüş gerektirmeden kavşağa çıkışını düzenlediklerinde sorunun çözüleceğini düşünüyorlar.