Hayır bloğu partileriyle görüşmelere DP İl Başkanı Ali Biliz’le başlayan CHP İl Başkanı Özdemir’in hedefi yüzde 48’i korumak

CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR VE DP İL BAŞKANI ALİ BİLİZ
CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR VE DP İL BAŞKANI ALİ BİLİZ

Şu gerçeği herkes kabul ediyor… Referandumdaki yüzde 51.41 evet oyu AK Parti’nin, yüzde 48.59 hayır oyu da CHP’nin değil. Siyasi partiler bunu bildikleri için blokları koruma projelerine yöneliyorlar.
İlk adımı da…
Referandumdaki hayır bloğunda yer alan parti ve kuruluşlarla görüşmelere başlayan CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir attı.
Amacını şu sözlerle anlattı:
“Birbirine düşman gibi gözüken, yan yana gelmelerinin imkansız olduğu düşünülen kesimler memleket meselesi söz konusuysa bir araya gelebildiklerini gösterdiler. Bunu önemsiyorum.”
Şunu vurguladı:
“Partiler, odalar, STÖ’ler… Herkes birlikteliğin değerini anladı. Türkiye barışı için de bu durum alınan oydan çok daha önemli.”
Ardından…
“İşte hayır bloğundaki yüzde 48’i bir arada tutup bu ruhu yaşatabilmek için ilk adımı attık” dedi ve projesini açıkladı:
“İlk olarak DP İl Başkanı Sayın Ali Biliz’le görüştüm. Bundan sonra neler yapabileceğimizi konuştuk. Çok verimli görüşme oldu”
Şu bilgiyi de verdi:
“Saadet Partisi, Adalet Partisi, Vatan Partisi, Doğru Yol Partisi sayın il başkanları ve MHP’nin muhalif tabanıyla da iletişim kurup görüşeceğim.”
Şunu da ekledi:
“Görüşeceklerim arasında sivil toplum örgütleri ve hemşeri dernekleri de var.”