Kentte yaşam değişti: Türkiye’nin 6 akıllı şehrinden biri Bursa, 5 akıllı belediyeden biri de Bursa Büyükşehir

AKILLI ŞEHİR BURSA KENT GÖRÜNÜM
AKILLI ŞEHİR BURSA KENT GÖRÜNÜM

AKILLI ŞEHİR BURSA, KENT GÖRÜNÜMKriteri… Kamu Teknoloji Platformu belirledi. Kentleri ve yerel yönetimleri akıllı sistemler üzerinden değerlendiren KTP, yayınladığı listeyle şehirlerde yeni yaşam için yeni süreci başlattı.
Bu süreç…
Belediyeler üzerinden şehirleri geleceğe taşımayı hedefliyor. Çünkü, şehir yaşamından beklentiler gibi belediyecilik anlayışı da artık değişti.
Nitekim…
Günümüzde pek çok kriterin yanında Akıllı Şehirler de devreye girdi.
Listede…
Türkiye’deki 6 şehrin Akıllı Şehir kapsamında olduğu görülüyor. Bu 6 şehirden biri olarak da Bursa karşımıza çıkıyor.
Yanı sıra…
Bursa Büyükşehir Belediyesi de akıllı sistemlerle yönetilen 5 belediyeden biri olarak listede yer alıyor.
Kamu Teknoloji Platformu da listede 5 belediye arasında yer verdiği Bursa Büyükşehir’in akıllı belediyecilik ve Akıllı Şehir çalışmalarını sıralıyor:
Akıllı Yönetim, Akıllı Güvenlik, Akıllı Sağlık, Akıllı Çevre, Akıllı Enerji, Akıllı Ulaşım, Akıllı Turizm.
Bu kapsamda…
Akıllı Yönetim başlığı altında, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk Veri Merkezi’ni oluşturduğu dikkat çekiyor. Sistemin Türkiye’de halen 3’ü kamu olmak üzere yalnızca 10 kurumda bulunduğu da görülüyor.
Aynı şekilde…
Yeni yapılan Büyükşehir Belediyesi binası liste kriterlerinde Akıllı Belediye Binası olarak tanıtılırken, bina içindeki parmak izi tanıma sisteminden yangına dayanıklı kapılara, kameralı izlemeden iklimlendirme uygulamalarına, yangın sistemlerinden temiz enerjiye kadar akıllı uygulamalar sıralanıyor.
Yine…
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı halka açık güvenli kablosuz internet uygulamalarını da Kamu Teknoloji Platformu önemsiyor.
Hatta, rakam bile var:
34 belediye hizmet binası, 11 açık alan, 200 adet güvenli misafir erişim noktası.
Ayrıca…
Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaş ilişkilerindeki e belediye uygulaması, Akıllı Şehirler ve Akıllı Belediyeler kriterleri kapsamında öne çıkıyor.
Ödemeden BUSMEK kayıtlarına, orkestradan şikayet takibine, vefat kayıtlarından itfaiye ve acil kazı raporlarına, e beyannameden hafriyata kadar internetten yapılan tüm işlemler listede sıralanıyor, rakamsal dökümler veriliyor.
2016 yılında Verimlilik Proje Ödülleri’ndeki ikinciliğe de vurgu yapılan raporda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin e devlet kapısı entegrasyonu uygulamasına tam puan verilirken “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin türkiye.gov.tr’de hizmet sunan ilk belediye” olduğu da açıklanıyor.
Bursa Cep’te uygulamasıyla Büyükşehir Belediyesi hizmetlerine akıllı cep telefonlarından ulaşılabilmesine de özel paragraf açılıyor.