Kongreler geliyor, seçim de yaklaşıyor… AK Parti’de karar verme zamanı!

Görünen o ki… Adına siyasi kulis dediğimiz Pandora’nın kutusunu 10 gün önce İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş açtı.
Basın toplantısında, “Büyükşehir’e aday olacak mısınız?” sorusuna Aktaş şu cevabı verdi:
“ Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Parti büyüklerimiz ve karar vericilerin etkileriyle farklı oluşum ortaya çıkarsa hazırız.”
Ardından…
Benzer bir soruyu Olay TV’deki program sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye yönelttik.
2 dönem Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği yapan, 1 dönem Osmangazi Belediye Başkanı olarak hizmet eden, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ikinci dönem seçilen ilk isim olan Altepe aynı zamanda deneyimli siyasetçi.
Deneyimli siyasetçi, 6 Mayıs günü yayınlanan yazımızda şu cevabı verdi:
“Aklımda ve planımda yoktu, ama buraya kadar geldik. Nasipte ne varsa yine öyle olur. Fakat işimi tasfiye etmiş, bu işi yapan biri olarak gücüm yettiğince, ayakta olduğum sürece Bursa’ya hizmete devam etmek isterim.”
Gerçi…
Adaylık konusuyla ilgili tartışmaları erken bulanlar var, fakat 16 Nisan referandumuyla başlayan yeni dönemin yol haritasını henüz kimse bilemiyor.
Belli olan bir tek şey var:
21 Mayıs’ta AK Parti olağanüstü kurultay yapacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçilecek.
Bu adımın sonrasıysa tam anlamıyla senaryolara dayanıyor. Çünkü, nasıl bir yol izleneceğini kimse bilmiyor.
Örneğin…
Ya 21 Mayıs’ta görevi teslim edecek MKYK’nın belirlediği taslak programa göre “Kurban Bayramı sonrası ilçe, yıl sonu da il kongreleri” yapılacak, ya da kurultaydaki büyük değişim alt kademelere doğru önce il sonra ilçe kongreleriyle süreç tersinden işletilecek.
Ama…
Belli olan şu:
Her an her türlü sürprize açık bir değişim sürecine giren AK Parti’de hem kongreler, hem seçimler için adaylık mevsimi açıldı.
Nitekim…
Konuya AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali önemsenecek şekilde girdiler.