Rakamların diliyle 16 Nisan… AK Parti Genel Merkezi referandum analizi yaptı, teşkilatların karnesini çıkardı

AK PARTİ REFERANDUM SONUÇMLARI ANALİZ KİTABI
AK PARTİ REFERANDUM SONUÇMLARI ANALİZ KİTABI

AK PARTİ REFERANDUM SONUÇMLARI ANALİZ KİTABIReferandum yaklaşırken meydanlardaki ateşin alevi ile birlikte siyasi tansiyon da yükselmişti. Referandum sonrasına baktığımızdaysa, giderek yükselen alevlerin CHP’yi sarmakta olduğunu görüyoruz.
Öyle ki…
Yerelde referandum konuşmacıları ile değerlendirme toplantıları yapılıyor, 16 Nisan’da hayır bloğu oluşturan partilerle görüşülüyor, ama CHP Genel Merkezi olağanüstü mü yoksa olağan kurultay mı toplanacağı tartışması arasına disiplin mekanizması sıkıştırdığı için henüz genel bir analiz ortaya konamadı.
Buna karşın…
AK Parti Genel Merkezi 16 Nisan referandumu analizlerini içeren tam 233 sayfalık bir kitap yaptı. Kitapta referanduma ait tüm sonuçlar, ayrıntılar ve karşılaştırmalar yer alıyor.
Kitabın önsözünü yazan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun yol gösterici olmasını dilediği referandum sonuçları analizini tanıtırken şuna vurgu yapıyor:
“14 Ağustos 2001’de ‘Aydınlığa açık, karanlığa kapalı’ sloganıyla yola koyulan Erdemliler Hareketi yani AK Parti, ülkemizin demokrasi tecrübesine önemli bir katkı daha sunmuş oldu.”
Önsözde…
“Halkımızın teveccühü ile kabul edilen değişiklik sayesinde Allah’ın izniyle o eski krizli, kaoslu ve koalisyonlu günler tarihe karıştı” denildi.
İşte…
Referandum sonuçlarının ayrıntılı değerlendirmelerle ortaya konduğu kitap, aynı zamanda AK Parti teşkilatları için karne anlamı taşıyor.
Örneğin…
İllerin evet ve hayır olarak sonuçlarını gösteren tablonun ardından; Bursa karşımıza oy farkı listesinde, evet-hayır arasında yüzde 8.64 oranındaki 119 bin 064 oy farkıyla17. sırada çıktı.
Ayrıca…
30 Büyükşehir için hazırlanan tabloda ilk 5 sıra Erzurum, Kahramanmaraş, Konya, Şanlıurfa, Malatya’dan oluşurken, Bursa, listenin 13 sırasında yer alıyor. Listede yüzde 50 ve üstünde evet çıkan Büyükşehir sayısı ise 13.
Yanı sıra…
81 il sıralamasında 48 ilden yüzde 50 ve üstünde evet çıkarken, Bursa bu listenin 43. sırasında yer alarak gerilerde kalmış oldu.