Yetimlerle şehit ve gazi ailelerine yardım için7 gün 24 saat nöbetçi dernek: Kalbi Selim Derneği

KALBİ SELİM DERNEĞİ
KALBİ SELİM DERNEĞİ

KALBİ SELİM DERNEĞİBursa’da kurulan ve temiz kalpli duygularla yardım ve eğitim için fedakârca çalışan bir dernek var: Kalbi Selim Derneği.
Bir avuç genç gönüllünün kurdukları ve Şükraniye’de, Ankara Yolu üzerindeki Sarı Cami’nin yan tarafında 3 katlı binada faaliyet gösteren Kalbi Selim Derneği’nin başkanlığını Osman İpekçioğulları yürütüyor.
Gencecik kadrosundaki Harun Turan, Murat Ekrem Çelik, Halil Güroluk, Suat Yüceler, Volkan Bozca, Cemil Kırat’la birlikte ziyaretimize geldi. Sessiz sedasız yaptıklarını dinlerken etkilendik.
Örneğin…
“Öncelikle yetimlerle şehit ailelerine yardım ediyoruz” dedi ve şu bilgileri verdi:
“Suriyeli 600 yetim aileye yardım yapıyoruz. Bin civarı aileye erzak dağıttık. Üniversite ve lise öğrencisi yetimlere burs veriyoruz.”
Merak edip sorduk, bu kadar genç kadroyla bu yardımların finansmanı nasıl sağlanıyor?
“Biz‘Hidayet Allah’tandır’ ilkesiyle hareket ediyoruz” deyip şu cevabı verdi:
“Tam bir hayır köprüsüyüz. Elden para toplamıyoruz, hayrı verenle alanı karşı karşıya getiriyoruz. Yani yardımları hayırseverler yapıyor.”
Şunu da ekledi:
“Suriyeli 260 çocuğa dernek binamızda eğitim veriyoruz. Cumhuriyeti, Atatürk’ü, dini, sosyal yaşamı öğreniyorlar. Müzik bile öğretiyoruz.”
İki kişiye özel teşekkürü var:
“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe ve Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali’nin desteklerine minnettarız.”