AK Parti milletvekillerine iftar veren Başbakan’dan 4 özel mesaj: Bölgesel kalan parti kaybeder, Türkiye partisi zorunluluk

2002-2011 yılları arasında 2 dönem AK Parti Bursa Milletvekili olarak parlamentoda görev yapan Sedat Kızılcıklı’ya, pazartesi akşamı Ankara’daki iftarda Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasından çıkardığı mesajları sorduk.
O da altını çizdiği mesajları paylaştı:
Bir…
“Başbakan, AK Parti milletvekilleri arasında eski-yeni ayrımı olmadığını söyledi. Gerçekten de herkes oradaydı ve milletvekilleri görev beklemeden koştuklarını gösteriyorlar. Zaten Başbakan da hepimiz biriz dedi.”
İki…
“İftarda Başbakan yapılan büyük hizmetleri ve yatırımları dönem dönem saydı. Hangi dönemde hangi hizmet yapılmışsa ayrıntılı bilgi verdi.”
Özel bir paragraf açtı:
“Bugüne kadar çok sayıda anayasa değişikliği yapıldığını, fakat en önemli anayasa değişikliğinin 16 Nisan’da gerçekleştiğini vurguladı.”
Üç…
“Yapılan anayasa değişikliğiyle koalisyonlar döneminin ve hükümeti kimin kuracağının merak edildiği günlerin geride kaldığını söyledi. Seçimin sabahı hükümeti kimin kuracağının artık belli olacağını hatırlattı.”
Dört…
“Artık her partinin Türkiye partisi olmak zorunluluğu bulunduğunu özellikle dile getirdi. Bölgesel ya da yerel kalan partilerin kaybedeceklerini, çünkü seçimi kazanmak için yüzde 50 artı 1 oy gerektiğini anımsattı.”