Bakan Faruk Çelik, 40 yıldır birlikte siyaset yaptığı dostlarıyla sahurda buluştu

FARUK ÇELİK SİYASET ARKADAŞLARIYLA SAHURDA VEFA BULUŞMASI
FARUK ÇELİK SİYASET ARKADAŞLARIYLA SAHURDA VEFA BULUŞMASI

FARUK ÇELİK SİYASET ARKADAŞLARIYLA SAHURDA VEFA BULUŞMASISiyasette vefa hep tartışılır, ama en duygulu anlar ve en güzel görüntüler de vefa ortamlarında ortaya çıkar. Hafta sonu işte böyle bir dostlar buluşması yaşandı.
Düşünce…
Geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım’ın 2002’den bu yana tüm AK Parti milletvekillerine verdiği iftar sonrası, Bursa’dan giden ekip Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’le sohbette, Bursa’da iftar buluşması önerisini dile getirdiler.
Bakan Çelik de bu isteğe sıcak bakınca harekete geçildi.
Bunun üzerine…
Çelik’in hafta sonu aile iftarı için Bursa’ya gelmesi fırsat oluşturdu.
Ne var ki…
Hem Bakan’ın katılacağı iftarların yoğunluğu, milletvekillerinin programları iftar yerine sahur buluşmasına dönüştü.
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki Çınar Pastanesi’nde planlanan sahur buluşması için de 30 kişilik katılım planlandı. Fakat Çelik’i duyan 100’e yakın kişi sahur buluşmasına geldi.
Masada…
Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Refah Partisi ve Fazilet Partisi dönemleriyle AK Parti’de 40 yıla yakın süredir birlikte siyaset yaptığı dostları vardı.
Örneğin…
Sağ tarafına Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oturdu. İlk günden beri birlikte siyaset yapan iki dost bir süredir aralarını açmaya çalışanlara da birlikte görüntü vererek mesaj göndermiş oldular.
Ayrıca…
Eski milletvekillerinden Mehmet Emin Tutan, Sedat Kızılcıklı, Zafer Hıdıroğlu, Mehmet Tunçak, Ali Koyuncu, Hayrettin Çakmak, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su, Önder Matlı vardı.
AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin ile eski il başkanlarından Sedat Yalçın da sahur buluşmasına katılanlar arasındaydılar.
Yanı sıra…
Çelik’in RP ve FP’deki siyaset arkadaşlarından Osman Doğan, Erdinç Arabalı, Harun Özşimşekler, Ahmet Paksoy gibi isimler de katıldı.
Zafer Hıdıroğlu eski milletvekilleri adına yaptığı konuşmada Bakan Çelik’e teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de “Buraya Bakan Bey için geldik” dedi.
Gerçi…
Bakan Çelik zaman zaman eski dostlarıyla bir araya geliyor, ama buluşmaların daha fazla olması benimsendi.