Bursa’nın anılarının yaşadığı yerlerden Kükürtlü’de her şey normal gibi gözüküyor, ama ortada tuhaf bir durum var!

HASAN ERDEM
HASAN ERDEM
HASAN ERDEM
HASAN ERDEM

Belli bir yaşın üstündeki Bursalılar anımsarlar… Çekirge Caddesi üzerindeki Kükürtlü Çay Bahçesi uzun yıllar bu kentin soluklandığı yerlerden oldu.
Sonrasında…
Uludağ Üniversitesi’ne devredilince bir dönem halka kapatıldı, fakat geçmiş yıllarda kent anılarının olduğu bahçenin yeniden halka açılması kararı alındı.
Tesisi de…
2010 yılından beri Vamtes adıyla Türsab Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan turizmci Hasan Erdem kiracı olarak işletiyor. Bu süreçte halka nezih bir yer sunabilmek için Erdem’in önemli yatırımlar yaptığını da herkes biliyor.
Ne var ki…
Prof. Dr. Yusuf Ulcay rektör olunca Vamtes ve Erdem sorun yaşamaya başlıyorlar. Rektör önce işletmeciye “Sözleşmen bitiyor, alkolü kaldırırsan yenilerim” diyor.
Erdem de alkolü kaldırıyor ve 31.12.2015’te sona erecek sözleşmenin yenileneceği sözünü Rektör’den alıyor.
Ne var ki…
Sözleşme bitimine 5 ay kala Uludağ Üniversitesi tesisin tahliyesini isteyen yazı gönderiyor. Sonrasında yargı süreçleri yaşanıyor, ama sözleşme yenilenmediği için Hasan Erdem bunları kaybediyor.
Gelinen noktada…
Pazartesi günü Vamtes olarak Kükürtlü kapılarını kapatıyor. 7 yıllık kiracısını çıkaran üniversite “kendim işleteceğim” dese de bir üniversitenin sosyal tesis işletemediği geçmişte görüldüğü için, duyanların aklına “Acaba mı?” soruları geliyor.