Dağ yöresini heyecanlandıran proje: Kapıkaya dağın altından tünelle geçilecek, 3 ilçeye kolay ulaşılacak!

ORHANELİ YOLU KAPIKAYA
ORHANELİ YOLU KAPIKAYA
ORHANELİ YOLU KAPIKAYA
ORHANELİ YOLU KAPIKAYA

Bursa’dan dağın arkasına gidilen 2 ana yol var. Biri Keles’e gidiyor, diğeri 3 dağ ilçesine birden, yani Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık’a ulaşıyor.
Dahası…
İkisi de, dağın arkasında kalan Balıkesir ve Kütahya’nın ilçelerine  Bursa’yı bağlıyor. Bu 2 yola, İnegölTunçbilek-Tavşanlı yolunu da eklemek gerek.
İşin ilgin yanı…
Dağ yöresini Bursa’ya bağlayan Orhaneli ve Keles yollarının yapımı yıllardır bitmiyor ve bu nedenle yol efsaneleri bile oluşmaya başladı.
Hele…
3 ilçenin merkezle ulaşımının sağlandığı Orhaneli Yolu’nda, Doğancı Barajı’nı geçtikten sonra tüm heybetiyle yolun önüne çıkan Kapkaya bir türlü aşılamıyor.
Kışın kar nedeniyle geçit vermeyen Kapıkaya yaz mevsiminde bile dik ve virajlı yol nedeniyle adeta yol kâbusu haline dönmüştü.
Nitekim…
Daha yıllar önce, Faruk Çelik’in Bursa Milletvekili olarak AK Parti Grup Başkanvekilliği yaptığı dönemlerde Karayolları’na doğrudan “Nasıl geçersiniz bilmem, Kapıkaya aşılacak” hedefi gösterdiğini anımsıyoruz.
İşte…
Dağ yöresinin en büyük sıkıntısı olan Kapıkaya’yı aşmak üzere harekete geçildiğini AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten açıkladı:
“Bu dönem halledemeyeceğiz belki, ama Kapıkaya’yı dağın altından tünelle geçmek üzere Karayolları hazırlıklara başladı.”
Bu noktada…
Henüz proje aşamasına gelinmediğini, ancak ileriye yönelik bir çalışma başlatıldığını açıklayan Mesten şunu da ekledi:
“Barajın hemen üst tarafından başlayacak olan tünel, Kapıkaya’da dağın altından geçip karşıya ulaşacak. Böylece zorlu Kapıkaya dolaşılmadan yeraltından kolaylıkla geçilecek.”
Tünel projesi gerçekleştiğinde, Orhaneli’ye ulaşım süresi çok kısalacak, hatta en uzak ilçe konumunda olan Harmancık yolunda da 30 dakikaya yakın zamandan kazanç olacak.