Ekonominin morali yüksek olunca üretimin motivasyonu artıyor: Bursa büyüdü ve ülke değerlerini aştı

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI REMZİ TOPUK
BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI REMZİ TOPUK
BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI REMZİ TOPUK
BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI REMZİ TOPUK

Şu bir gerçek ki, üretimle büyüyen ekonomi daima morale gereksinim duyuyor. Genel anlamda moral yüksekse coşuyor, değilse yerle bir oluyor.
Çünkü…
Ülkenin içinde bulunduğu koşullar olarak siyasetteki dalgalanmalardan teröre, hatta kent yaşamına kadar her şey ekonomiyi etkiliyor.
İşte…
Böyle bir süreçte ekonominin moralini yüksek tutup üretim motivasyonunu sağlamak için canla başla çalışan kurumlar var.
Açıkça söylemek gerekirse…
Yıllardır gazeteci olarak izlediğimiz Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın hem kent ekonomisini çeşitlendirip güçlendirmek, hem de ekonomiye katkı sağlamak için yaptıklarını BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’tan dinlerken etkilendik.
Söylediği şu:
“Yönetim olarak ‘Bursa büyürse, Türkiye büyür’ sloganıyla göreve başladık. 4 yıl 1 ay sonunda Bursa verileri Türkiye verileninin üstüne çıktı.”
Küçük bir örnek verdi:
“İstihdam arttırıcı çalışmalarımızla, Türkiye’de yüzde 13 olan işsizliği Bursa’da yüzde 7’ye indirdik. Bursa’nın ihracatı da 2 kat arttı.”
Şu vurguyu yaptı:
“Bu da gösteriyor ki, sorumluluğumuz artıyor. Artık daha fazlasını yapmak zorundayız.”
Bu noktada…
Karşıdan bakıldığında görülemeyen, BTSO organizasyonu olarak dönen büyük çarka dikkat çekti:
“Büyük bir organizasyon söz konusu. En başta BTSO Yönetim Kurulu var. Meclis olarak biz varız. Meclis bünyesinde komiteler ve konseyler var.”
Devam etti:
“12 Urge’miz uluslararası rekabetçiliğin gelişmesi için çalışıyor. 2 mükemmeliyet merkezimiz oldu. Her yıl 3 bin 500 kişiye eğitim ve sertifika veren Butgem 2 kat büyüdü.”
Şunu ekledi:
“Mesleki yeterlilik için Mesyeb 64 işkolunda her ay 2 bin 500 kişiye verdiği eğitimle Türkiye’nin en büyüğü haline geldi.”
Şu da var:
“Ulutek canlandı. Fuarlar ve Pazar araştırmaları için 110 seyahatle 4 bin üye yurt dışına taşındı. 8 binin üzerinde satın alma geldi. Tüyap’la birlikte yaptığımız etkin fuar sayısı 15’e ulaştı.”
Mutluluğu şu:
“Bursa’nın ekonomisini büyütmek, değerini arttırmak için toplamda 2 bin gönüllü çalışıyor. Bu büyük bir organizasyondur.”